Kültür Sanat Ödüller gençlere

Ödüller gençlere

01.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ödüller gençlere

Ödüller gençlere


       Avni Dilligil Ödülleri'nin 22. cisi önceki gece sahiplerini buldu.
       Ünlü film yönetmeni Terry Gilliam; oyun yazarı Arnold Wesker; oyun yazarı ve senarist Israel Horovitz ve ünlü eğitimci, yönetmen Terry Schreiber'in katılımıyla gerçekleşen 22. Avni Dilligil Ödülleri'nde; Müşfik Kenter Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Nejat Uygur Belkıs Dilligil Onur Ödülü, İzmit Belediyesi Şehir Tiyatroları Jüri Özel Ödülü, Tiyatrokare'den Şafak Sezer ile İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan Ezgim Kılıç Özendirme Ödülü'ne değer görüldüler.
       Akbank, Hyatt Regency, Kültür Bakanlığı, Boğaziçi Borsa Restaurant, Mahzen Restaurant, Dedikodulu Meyhane'nin sponsorluğuyla düzenlenen 22. Avni Dilligil Ödülleri'nde Sevinç Erbulak, "Kelebekler Özgürdür" ve "Derya Gülü" adlı oyunlardaki performansıyla Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü aldı. Payidar Tüfekçi ile Mehmet Ali Kaptanlar "Bağla Şu İşi" oyunundaki rolleriyle Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü aldılar.
       Yılmaz Erdoğan'ın "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?" oyunuylu Yılın En Başarılı Yazarı, Pınar Kür'ün "Bağla Şu İşi" adlı oyunla Yılın En Başarılı Çevirmeni seçildiği ödüllerde, "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?", Yılın En Başarılı Yapımı olarak alkışlandı.
       Müge Gürman'ın "Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor" oyunuyla Yılın En Başarılı Yönetmeni, Nurettin Özkönü'nün "Atçalı Kel Mehmet" tasarımıyla Yılın En Başarılı Dekor Tasarımcısı, Duygu Türkekul'un "Hürrem Sultan" oyunundaki tasarımıyla Yılın Kostüm Tasarımcısı seçildiği ödüllerde, Metin Kalender En Başarılı Tiyatro Müziğine layık görüldü.
       Hülya Karakaş'ın "Şen Makas" ve Zerrin Sümer'in "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü" oyununda En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü paylaştığı 22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri'nde, Adnan Biricik "Urfaust" taki kompozisyonuyla Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu seçildi.