Kültür Sanat Oscar habercisi ödüllere Maggie Gyllenhaal damgası

Oscar habercisi ödüllere Maggie Gyllenhaal damgası

02.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Oscar'ın habercisi olarak bilinen yılın bağımsız yapımlarının değerlendirildiği Gotham Ödülleri, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Oscar habercisi ödüllere Maggie Gyllenhaal damgası

Maggie Gyllenhaal’un ilk uzun metraj deneyimi "The Lost Daughter", aday olduğu beş kategorinin dördünden zaferle döndü. "The Green Knight", "Pig", "Passing" ve "Test Pattern" gibi rakiplerinin arasından En İyi Film Ödülü’ne uzanan film, Maggie Gyllenhaal’a En İyi Çıkış Yapan Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazandırırken, Olivia Colman’a En İyi Oyuncu kategorisinde ödül getirdi.

En İyi Uluslararası Film kategorisinin kazananı ise Ryûsuke Hamaguchi’nin yönettiği Japonya yapımı "Drive My Car" oldu. Rakipleri arasında festivallerden bol ödüllü "Titane”, “The Worst Person In The World”, “Azor”, “The Souvenir Part II” gibi filmler yer alıyordu. 40 dakikadan uzun dizi kategorisinde kazanan ise seneye damga vuran Güney Kore dizisi “Squid Game” oldu. Oyunculuk dalındaki Onur Ödülleri de Peter Dinklage (“Cyrano”) ve Kristen Stewart'ın (“Spencer”) olurken, yönetmenlik  Onur Ödülü “The Power of the Dog” ile Jane Campion'a verildi.