Kültür Sanat Osman Wöber hayatını kaybetti

Osman Wöber hayatını kaybetti

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tiyatro kökenli oyuncu Osman Wöber, 62 yaşında hayatını kaybetti. Wöber’in vefat haberini Zafer Algöz, sosyal medya hesabından duyurdu. Algöz mesajında “Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Osman Wöber hayatını kaybetti

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ -Kurtlar Vadisi” dizisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınmış olsa da Wöber, Devlet Tiyatroları kökenli, tecrübeli bir oyuncuydu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim gördü. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncuları’nın oyunlarında rol aldı. Adana Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Devlet Tiyatroları’nın sahnelediği ve Memet Baydur’un yazdığı “Kamyon” başta olmak üzere çeşitli oyunların yönetmenliğini yaptı. “Sekizinci Saat”, “Cumhuriyet” ve “Organize İşler”de de rol aldı.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Osman Wöber’in vefatı üzerine yayınladığı mesajda “Türk tiyatrosunun değerli isminin vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.