Kültür Sanat Öykü Ödülü sahibini arıyor

Öykü Ödülü sahibini arıyor

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Haldun Taner’in anısına düzenlediği 33. Haldun Taner Öykü Ödülü için başvurular başladı. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Eylül.

Öykü Ödülü sahibini arıyor

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Haldun Taner Öykü Ödülü, 33. senesinde de devam ediyor. Milliyet gazetesinin düzenlediği yarışmaya başvurular başladı. Demet Taner, Doğan Hızlan, Metin Celal, Prof. Dr. Handan İnci, Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu bu sene de yarışmanın Seçici Kurulu’nda yer alıyor.

Haberin Devamı

Ödül 25 bin TL 

Yazarlar; 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkçe yayımlanmış öykü kitaplarının değerlendirildiği yarışmaya kendi imzalarıyla başvurabilecek. Bunun yanı sıra yayınevleri, üniversiteler, sanat ve eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de ödül için eser sahibinin imzalı onayıyla aday gösterebilecek.
Ödüle başvurmak isteyen yarışmacıların, kitaplarını en geç 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.00’a kadar Milliyet Ödülleri, Milliyet

Gazetesi, Demirören Medya Center, 100. Yıl Mah. 2264. Sok. No:1 Bağcılar / İstanbul adresine göndermesi gerekiyor. Ödülün
25 bin TL olarak belirlendiği yarışma hakkında adaylar Milliyet web sitesi üzerinden veya 0212 337 98 29 numaralı telefonla iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabilir.

Haberin Devamı

İlk kez 1987 yılında dağıtılan Haldun Taner Öykü Ödülü’nün ilk sahipleri Murathan Mungan ve Nedim Gürsel oldu. Aradan geçen 33 yılda Nazlı Eray, Kürşat Başar, Adnan Özyalçıner, Ayşe Kulin, Mario Levi, Ayşe Kilimci, Hasan Özkılıç, Behçet Çelik, Kâmil Erdem’in de aralarında olduğu pek çok kıymetli yazar ödüle değer görüldü. Ödülün son sahibi “Sabitâlem Mahallesi” adlı öykü kitabıyla Eyüp Aygün Tayşir oldu. Tayşir, “Ele aldığı toplumsal kesimleri anlatırken kullandığı dil, içerdiği humor, akıcılık, çağdaş ifade gücü ve zengin çağrışımlar nedeniyle” ödülün sahibi oldu.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN 

Öykü Ödülü sahibini arıyor