Kültür Sanat Portekizli besteci Rodrigo Leão yeni albümünü yayınladı

Portekizli besteci Rodrigo Leão yeni albümünü yayınladı

14.10.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:

Pedro Almodóvar tarafından "dünyanın en ilham verici bestecilerinden biri" olarak tanımlanan, ülkemizde de çok sevilen Portekizli besteci ve multi-enstrümantalist Rodrigo Leão'nun yepyeni stüdyo albümü "A Estranha Beleza da Vida" - "The Strange Beauty of Life" yayınlanıyor.

Portekizli besteci Rodrigo Leão yeni albümünü yayınladı

Ünlü topluluk Madredeus ve alt-rock grubu Sétima Legião'nun eski bir üyesi olan Rodrigo, kariyerine solo olarak devam etmesinden sonra bir dizi platin ve altın plak ve birkaç 1 numaralı albümle Portekiz'in en sevilen ve en popüler sanatçılarından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Küresel karantinada Rodrigo ailesiyle birlikte Alentejo'daki kır evine çekildi. Doğada geçirdiği aylar boyunca yavaş yavaş yeni ilhamlar ve fikirler ortaya çıkmaya başladı. Bu fikirler karantinadan sonra albüme dönüşmeye başladı.

Albümün çıkış şarkısı; Kanadalı şarkıcı-söz yazarı Michelle Gurevich ile düet olan "Friend of a Friend" ülkemizde de büyük beğeni kazandı. Albümün ünlü konuklarından biri de Lambchop'tan Kurt Wagner. Sanatçı  "Who Can Resist" isimli şarkıda Rodrigo'ya eşlik ediyor. Diğer konuklar ise;  “Voz de Sal”da İspanyol diva Martirio; “O Ovo do Tempo”da Portekizli şarkıcı/söz yazarı Surma; ve İspanyol multi-enstrümentalist ve yapımcı Suso Sáiz “A Estranha Beleza da Vida”da. Sonuç, ışık dolu, mucize dolu, hayat dolu bir albüm. 

Yazarlar