Kültür Sanat Pulitzerler sahiplerini buldu

Pulitzerler sahiplerini buldu

14.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Columbia Üniversitesi tarafından gazetecilik, edebiyat ve müzik gibi alanlarda verilen Pulitzer Ödülleri önceki gün açıklandı.

Pulitzerler sahiplerini buldu

Bu sene Amerikalı yazar Louise Erdrich “The Night Watchman” romanıyla ‘Kurgu Ödülü’ne, Amerikalı yazar Katori Hall, “The Hot Wing King” kitabıya ‘Drama Ödülü’ne, Amerikalı şair Natalie Diaz “Postcolonial Love Poem” kitabıyla ve Amerikalı yazar ve gazeteci David Zucchino ise “Wilmington’s Lie: The Murderous Coup of 1898 and the Rise of White Supremacy” ile “Kurmaca Olmayan Metinler Ödülü”ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Amerika’nın Minnesota eyaletinde George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken öldürüldüğünü cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen Darnella Fraizer da Pulitzer Özel Ödülü’nü aldı. Ödül heyeti, 18 yaşındaki Frazier’a özel ödülün, cesaretinden dolayı verildiğini belirtti. Yapılan açıklamada olay sırasında 17 yaşında olan Frazier’ın cesaretle yaptığı cinayet kaydı için, “vatandaş gazeteciliğinin, adalet ve gerçeğe ulaşma noktasındaki kritik rolünü göstermiştir” denildi.