Kültür Sanat Rahmi Aksungur'un heykelleri 'Sanal Müze'de

Rahmi Aksungur'un heykelleri 'Sanal Müze'de

07.08.2008 - 15:30 | Son Güncellenme:

Heykeltıraş Rahmi Aksungur’un 1977-2008 dönemi yapıtlarına odaklı 75 imgelik heykel sergisi, Eczacıbaşı Sanal Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Rahmi Aksungurun heykelleri Sanal Müzede

Müzeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asude Çatalbaş’ın katkılarıyla hazırlanan ve Levent Çalıkoğlu’nun sanatçının yapıtlarına yaklaşımını çözümleyen metninin eşlik ettiği sergi, yarından itibaren
 "www.sanalmuze.org" internet adresinde "Heykel" bölümünde gezilebilecek.

Haberin Devamı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışı çeşitli sanat etkinliklerine katılımları bulunan Prof. Rahmi Aksungur’un yontuları, özel, kurum ve müze koleksiyonlarında yer alıyor.

RAHMİ AKSUNGUR

4 Şubat 1955’te İzmir’de doğan Rahmi Aksungur, eğitimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’nde yaptı. 1979 yılında diploma projesiyle "Üstün Başarı Ödülü"ne layık görülerek
 mezun olan Aksungur, 1982’de aynı kurumda asistan olarak çalışmaya başladı ve 1983’te doktorasını verdi.

 Beş kişisel sergisi olan sanatçının 24 ödülü bulunuyor. Aksungur’un 2000 yılında "Cumhuriyet Tarihi Düzenlemesi Sanat Eserleri Yarışması"nda birincilik ödülü alan heykel projesi, aynı alanda gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk büyük kapsamlı heykel düzenlemesi olma özelliğini de taşıyor.