Kültür Sanat Rekor kıran albüm çıktı

Rekor kıran albüm çıktı

07.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aralarında “En İyi Şarkıcı” ve “En İyi R&B Albümü” gibi ödüllerin olduğu 9 Grammy sahibi, günümüzün en iyi kadın vokallerinden Alicia Keys’in yepyeni albümü “As I Am” SONY BMG etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor.

Rekor kıran albüm çıktı
İlk albümü “The Diary of Alicia Keys” ile kendi yazdığı şarkısözleri ve yorum yeteneği  ile müzik dünyasına başarılı bir  giriş yapan güzel yıldızın yeni albümü “As I Am”in dünya çapındaki satış rakamı çıktıktan kısa bir süre sonra 1 milyona ulaştı!  Keys’in bu başarısını 2004’ten bu yana hiçbir R&B bayan vokal gösterememişti

İlk stüdyo albümü, 2003 tarihli “The Diary of Alicia Keys”den bu yana, Alicia Keys hem şarkı sözü yazarlığında hem de yorum anlamında çok başarılı bir noktaya geldi. Bunu Keys’in yeni albümü “As I Am”daki 13 şarkıda farketmek mümkün. Şarkıların yazımında Alicia Keys’e, ödüllü şarkı sözü yazarları Linda Perry, John Mayer, Harold Lilly, Sean Garrett gibi isimler de eşlik ettiler.
Albümün çıkış parçası “No One”da Alicia Keys etkileyici vokali ile dikkat çekiyor. Billboard “Hot R&B/Hip-Hop” listelerinin en hızlı çıkış yapan şarkılarından  biri olan No One; Keys’in uzun zamandır birlikte çalıştığı Kerry “Krucial” Brothers ve Dirty Harry ile birlikte yazdığı bir şarkı.

Haberin Devamı
Kimi müzik otoritelerine göre Alicia Keys; Janis Joplin’in Aretha Franklin ile buluştuğu modern bir yorumcu. Sanatçı; yorumculuk yeteneğini yeni albümündeki “Superwoman”, “Go Ahead” , “Like You Never See Me Again” , “Lesson Learned” ve de “Sure Looks Good To Me” gibi şarkılarda gösteriyor. “Lesson Learned”de ise ayrıca Alicia Keys’e John Mayer eşlik ediyor.

Daha önce güzel yıldız, Amerika’da yayınlanan “Fashion Rocks” programında Santana’ya “Black Magic Woman” adlı şarkıda eşlik etmiş ve ikilinin bu performansı çok konuşulmuştu.

“AS I AM” ülkemizde ilk olarak sınırlı sayıda DVD’li özel versiyonu ile satışa sulacak. Albümdeki DVD’de Keys’in çok özel konser görüntüleri ve klibinin kamera arkası görüntüleri ile fotoğraf çekimleri yer alıyor.


Şarkı Listesi

1. As I Am
2. Go Ahead
3. Superwoman
4. No One
5. Like You'll Never See Me Again
6. Lesson Learned" (feat. John Mayer)
7. Wreckless Love
8. The Thing About Love
9. I Need You
10. Prelude to a Kiss
11. Tell You Something
12. Sure Looks Good to Me