Kültür Sanat Sabancı Üniversitesi'nde müzik keyfi!

Sabancı Üniversitesi'nde müzik keyfi!

20.03.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi, Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü konuk ediyor. Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Beethoven, Boccerini ve Kreisler’in eserlerini seslendirecek.

Sabancı Üniversitesinde müzik keyfi

Konser 25 Mart 2008 Salı günü, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde, saat 20:00’de başlayacak. Biletler Biletix’ten edinilebilir.

19 Mart 2008, İstanbul; Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, 25 Mart 2008 Salı günü, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde vereceği konserle bir kez daha klasik müzik dinleyicileri ile buluşacak. Dörtlü’nün Beethoven, Boccerini ve Kreisler’in eserlerini seslendireceği konser saat 20.00’de başlayacak.

Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde vereceği konserin biletlerini Biletix’ten edinmek mümkün.

Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Konseri

Tarih : 25 Mart 2008, Salı
Saat : 20.00
Yer : Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, Tuzla

PROGRAM

Beethoven 
No.11, Fa minör, Op.95 )

Boccerini
No.2, Sol minör, Op.27)

Kreisler
Schönrosmarin – Liebesleid – Liebesfreud

Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü

Esen Kıvrak, 1.keman
Olgu Kızılay, 2.keman
Efdal Altun, viyola
Çağ Erçağ, viyolonsel

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, 2005 yılında kuruldu. Juilliard Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün ustalık sınıfına katılan Dörtlü’nün müzik danışmanlığını, Alban Berg Dörtlüsü’nün üyelerinden, Gerhard Schulz yapıyor.  Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü yurtiçi ve yurtdışında da konserler veriyor.

Birinci Keman Esen Kıvrak, 1977 yılında Afyon`da doğdu. Keman eğitimine İzmir Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Hazar Alapınar ile başladı. Akdeniz Gençlik Orkestrası’nın uluslararası turnelerine katılan sanatçı, 1995’te İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Genç Solistler programında yer aldı. Aynı yıl Viyana Müzik Akademisi’nde Prof. Josef Sivo’nun sınıfına kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın en başarılı gençleri arasında seçilip burs almaya hak kazanan Kıvrak, çalışmalarını Prof. Michael Frischenschlager ile yine aynı akademide sürdürdü. Baden Devlet Operası, United Filarmoni,Viyana Opera Balo Orkestrası gibi orkestralarda görev aldı bu toplulukların uluslararası turnelerine katıldı.

Esen Kıvrak 2001 yılında , 'Austria Center' konser salonunda Toronto Bölge Gençlik Orkestrası eşliğinde bir konser verdi. Aynı yıl 'Konser Kemancısı' diplomasını aldı. Avrupa ve Türkiye’de çeşitli önemli kurum ve orkestralarda başkemancı olan Kıvrak, 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Çukurova ve İzmir Devlet Senfoni Orkestraları ile konserler verdi. Kıvrak, Viyana Müzik Akademisi’ndeki lisans ve lisans üstü eğitimini başarıyla tamamladı. Sanatçı halen, Lizbon Metropolitan Orkestrası’nda konuk başkemancı. Aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndaki görevine devam ediyor.

İkinci Keman Olgu Kızılay, keman eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Hazar Alapınar ile başladı. Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı çeşitli öğrenci konserlerinin ve 10 yıllık eğitiminin ardından üstün dereceyle mezun oldu. Aynı yıl Fransa'da Strazburg Ulusal Devlet Konservatuvarı'nın Yüksek Lisans programını Prof. Joshua Epstein ile okumaya hak kazanan Kızılay, buradaki eğitimi süresince okul orkestrası ve oda orkestrasının baş kemancılığını sürdürdü. 2000 yılında Master programında birincilik ve aynı yıl oda müziğinden Altın Madalya alarak mezun olan Kızılay, 1999-2002 konser sezonlarında Strazburg Filarmoni Orkestrası, Mulhouse Senfoni Orkestrası ve Bas-Rhin Operasında misafir sanatçı olarak görev aldı. 2001'de Fransa Konservatuvarlar Arası Özel Jüri'sinin yapmış olduğu sınavda Konsertist Diplomasını alan sanatçı, 2003 yılında  Strazburg Ulusal Devlet Konservatuvarı'nın Doktora programından birincilikle mezun oldu. Kızılay, Fransa’daki eğitimi boyunca bir çok oda müziği konserleri ve çağdaş bestecilerin CD kayıtlarını gerçekleştirdi.

Türkiye’de İstanbul Senfoni Orkestrası, Antalya Senfoni Orkestrası, Bursa Senfoni Orkestrası ve DESO ile solist olarak konserler veren Kızılay, halen yurtiçi ve yurtdışı konserlerini sürdürüyor.  Kızılay, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda 2.Keman Grup Şefi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Viyola Efdal Altun, 1970 yılında Ankara’da doğdu 1992 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü’nden Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi olarak mezun oldu.  1990-1992 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Server Ganiev’in kurduğu Ganiev Dörtlüsü’nün üyesi olarak birçok oda müziği konserinde görev aldı. Altun, 1992-1998 yılları arasında Eskişehir A.Ü. Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü’nde sanatçı öğretim elemanı olarak görev yaptı Yurt içi ve yurt dışında, solist, oda müziği ve orkestra üyesi olarak çok sayıda konser verdi.

İ.T.Ü. Vakfı’nın 2006 yılında Burs Kampanyası için düzenlediği konserde, Alexander Markov’la birlikte oda müziği konseri veren Altun, halen İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda viyola ve keman dallarındaki eğitmenlik görevini sürdürüyor. Sanatçı  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası ve İstanbul Modern Müzik Topluluğu’nda çalışmalarına devam ediyor.

Viyolonsel Çağ Erçağ, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal ile akademik viyolonsel öğrenimini tamamladı ve 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na Araştırma Görevlisi olarak atanan Erçağ, 1999 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak 2004 yılına kadar grup şefliği görevini üstlendi.

Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası sınavını kazanarak Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır’da konserler veren sanatçı, Lois Claret'in master kursuna katılma fırsatı buldu, ayrıca Viyana da Albanberg Kuartetin üyesi olan Gerhart Schultz ile çalışmalarına devam etti.

Erçağ, 2004 yılında Londra’da ilk kez düzenlenen Türk Festivali’nin yanı sıra, Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali ve Mersin Müzik Festivali gibi birçok festivalde solist olarak yer aldı. Çağ Erçağ ayrıca Batı ve Türk ezgilerinden oluşan ve kendi bestelerinin de yer aldığı “Saklıkent” adlı bir albüm çıkardı.

Çağ Erçağ 2002 yılında kurulan ve dört viyolonselden oluşan Çellistanbul gurubunun da solo viyolonsel sanatçısı... Borusan Kuartet’in de üyesi olan Erçağ, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının da solo viyolonselisti olarak görevini sürdürüyor. Sanatçı, bu yıl gerçekleştirilen 35. Uluslararası İstanbul Festivali’nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde Saint- Saëns’in Viyolonsel Konçertosu’nu seslendirdi.