Kültür Sanat Sait Faik Ödülü’nü ‘Yok Yolcu’ kazandı

Sait Faik Ödülü’nü ‘Yok Yolcu’ kazandı

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı yeni sahibini buldu. Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 68. kez düzenlenen yarışmada, yazar Kâmil Erdem “Yok Yolcu” adlı kitabıyla ödüle değer görüldü.

Sait Faik Ödülü’nü ‘Yok Yolcu’ kazandı

Doğan Hızlan’ın başkanlığını üstlendiği Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Murat Gülsoy, Beşir Özmen ve Metin Celâl’den oluşan Seçici Kurul armağanı “Hayatı, toplumu, bireylerarası ilişkileri incelikli gözlemleriyle, dile hâkim, şiirsel ve özenli bir anlatımla, ustaca yansıtmasından dolayı” Kâmil Erdem’in “Yok Yolcu” adlı kitabına oy birliğiyle vermeyi kararlaştırdı. 

Haberin Devamı

1945’te Erzurum’da doğan Kamil Erdem’in ‘80’ sonrasında Tan Seçki’sinde ve Morköpük’te öyküleri yayımlandı. 2016’da yayımlanan ilk öykü kitabı “Şu Yağmur Bir Yağsa” övgüyle karşılandı. İkinci öykü kitabı “Bir Kırık Segâh” ile 2019 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. Erdem; Datça’nın bir köyünde hayatını sürdürüyor. Erdem “Yok Yolcu” da bütün caddeleri, sokakları, evleri, evlerinin içindeki insanları, insanların arasındaki ilişkilerin yıkıldığı ve yeniden kurulduğu, bozuma uğradığı ve onarıldığı, duvarlar ya da sular altında kaldığı Beyoğlu’na incelikli bir ağıt yakıyor.

Yazarlar