Kültür Sanat Sarah Chang Türkiye'ye geliyor!

Sarah Chang Türkiye'ye geliyor!

30.05.2008 - 11:35 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü keman virtüözleri arasında kabul edilen Sarah Chang, tek konser vermek için Türkiye’ye gelecek.

Sarah Chang Türkiyeye geliyor

Chang, sanat yaşamına yeni başlayan İzmir Filarmoni Orkestrası ile konser verecek.

Haberin Devamı

Müzikal, teknik ve duygusal yaratıcılık açısından yaşayan en başarılı solistlerden biri olarak değerlendirilen Chang, 13 Haziran Cuma akşamı İzmir Elhamra Sahnesinde, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Filarmoni Orkestrasının ilk konserinde sanatseverlerle buluşacak.

Chang’in EMI Records şirketinden çıkardığı, Vivaldi’nin "Dört Mevsim" konçertolarını yorumladığı albümü, halen en çok satılan klasik müzik albümü olma özelliğini taşıyor. İzmir Filarmoni’ye ilk konserinde destek olmak amacıyla sahne alacak
olan Chang, İzmir konserinde de kendine haklı bir ün kazandıran "Dört Mevsim" konçertolarını ve Beethoven’in 5. Senfonisini çalacak.

-İZMİR FİLARMONİ TÜRKİYE’DE BİR İLK-

İzmir’de 1975 yılında kurulan İzmir Filarmoni Derneği, bir ilke imza atarak İzmir Filarmoni Orkestrasını kurdu. 70 sanatçıdan oluşan orkestra, Türkiye’de kurumsal anlamda devlet veya
özel firma kuruluşlarından destek almadan çalışan ilk ve tek orkestra olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

İzmir Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Olcay, kamu yararına çalışan bir dernek olan İzmir Filarmoni’nin, 1975 yılından b  yana kent ve Türkiye’nin sanat yaşamına çeşitli etkinliklerle katkıda bulunduğunu belirterek, uzun zamandır planladıkları orkestra projelerinin, dünyanın kendi alanındaki en büyük isimlerinden biriyle başlangıç yapmasının, kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

İzmir Filarmoni Derneği Yönetiminin 2008-2009 sezonunda İzmir’in müzik yaşamını hareketlendirecek yeni atılımlar planladığını ifade eden Olcay, "Bu kapsamda açılacak olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmir
Filarmoni Orkestrasının her ay düzenli olarak belli bir konusu olan, büyük şeflerin ve solistlerin yer alacağı senfonik konserleri olacaktır. Ayrıca 5’si gerçekleşen JTI Uluslararası Jazzİzmir Festivali devam edecek, yeni olarak 1.Uluslararası İzmir Piyano Festivali, Uluslararası İzmir Barok Müzik Festivali ve Uluslarararası İzmir Yeni Müzik Festivali yapılacak" diye konuştu.

-CHANG-

EMI plak şirketinin satış rekorlarını elinde bulunduran Chang, New York Filarmoni, Phladelphia Orkestrası, Royal Concertgabow, Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, Londra Senfoni, Londra Filarmoni, NHK Senfoni ve Hong Kong Senfoni Orkestraları eşliğinde Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit, Mariss Jansons, Kurt Masur, Zubin Mehta, Valery Gergiev, Bernard Haitink, James Levine, Lorin Maazel,Ricardo Muti, Andre Previn, Michael Tilson Thomas ve David Zinman gibi büyük şeflerle ve Stephen Kovacevich, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Lars Vogt,Isaac Stern gibi klasik müzik dünyasının dev isimleriyle çalıştığı çok özel bir kariyere sahip.

Haberin Devamı

Koreli bir ailenin kızı olarak Philadelphia’da doğan Sarah Chang,   yaşında başladığı keman kariyerini çok sayıda ödülle süsledi. Türkiye’de bir konser verecek olan Chang, Filarmoni Derneğinin davetlisi olarak İzmir’de 4 gün kalacak ve İzmir’in tarihi yerlerinin yanı sıra, Efes, Meryemana, Çeşme, Kuşadası’nı gezecek. Chang, İzmir’in ardından gideceği Viyana’da vereceği konserle, Avrupa turnesine başlayacak.