Kültür Sanat Şehir Tiyatroları'nda yeni sezon

Şehir Tiyatroları'nda yeni sezon

18.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şehir Tiyatroları'nda yeni sezon

Şehir Tiyatrolarında yeni sezon


       İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 1999 - 2000 sezonu repertuvarı, önceki gün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Genel Sanat Yönetmeni Kenan Işık, tiyatro müdürü Muharrem Ergül, Ayla Algan ve Ayşegül Devrim'in katıldığı toplantıda, 1 Ekim'de perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları'nın yeni dönem projelerinden de söz edildi.
       1 Ekim'de perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları'nın repertuvarında yine yerli oyunlara öncelik tanındı. Yerli oyunlar arasında seyirciyle ilk kez buluşacak olan dört oyun var. Gülsün Biner'in yazıp Engin Gürmen'in yönettiği "Pembe Konağın Gelinleri", Melisa Gürpınar'ın yazıp Erol Keskin'in yönettiği "Şu Bizim Evliya Çelebi" ve Kenan Işık'ın yazıp yönettiği "Aşk Hastası" bu oyunlar arasında. Yayımlanışının 100. yılında Halid Ziya Uşaklıgil'in eseri "Aşk - ı Memnu" da, Tarık Günersel'in uyarlamasıyla ilk kez seyirci karşısına çıkacak.
       Haldun Taner'in "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" isimli oyunu yıllar sonra bu kez Orhan Alkaya'nın rejisiyle Şehir Tiyatrosu sahnelerinde. Yeni yazarlardan Civan Canova'nın "Sokağa Çıkma Yasağı" adlı oyunu, Arif Akkaya'nın rejisiyle sahnelenecek. Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Şükrü Tören'in yönettiği "Önce İnsan", Şehir Tiyatroları repertuvarında yer alan bir diğer yerli oyun.
       Yeni sezon oyunları arasında bir Türk - Fransız ortak yapımı da yer alıyor: "Batı Rıhtımı". Yiğit Bener'in çevirdiği oyun Nicolas Klotz rejisiyle sahneleniyor. Diğer çeviri oyunlar ise, Başar Sabuncu'nun yönettiği "Romeo ve Jüliet" ile Mazlum Kiper'in yönettiği "Kadın ile Memur".
       "Lüküs Hayat", "Kuyruklu Yıldız Altında", "Ahududu", Kendi Gök Kubbemiz", "Hürrem Sultan", "Kafkas Tebeşir Dairesi", "Derya Gülü", "Misyon", Barış", "Güz Bitiminde Moliere" ve "İlk Evlilik" devam eden oyunlara arasında.