Kültür Sanat Semaver Kumpanya'dan Nisan'da yeni oyun!

Semaver Kumpanya'dan Nisan'da yeni oyun!

28.03.2014 - 17:46 | Son Güncellenme:

Oyunun galasından sonra Veriler’in yazarı Arthur Milner ile gerçekleşecek Oyun Yazarlığı Atölyesi ise bu ayın öne çıkan etkinliklerinden.

Semaver Kumpanyadan Nisanda yeni oyun

“VERİLER”

Haberin Devamı

19 Mart’ta Çevre Tiyatrosunda prömiyeri gerçekleşen Semaver Kumpanya’nın yeni oyunu “Veriler”, bir İsrailli ve bir Filistinli polis memurunun, bir cinayeti çözmek için bir araya gelişini anlatıyor. Daha önce faili meçhul kalarak kapanmış olan bir cinayet dosyası, Amerika ve İsrail arasında yaşanan diplomatik ilişkiler sonucunda, iki memurun karşısına tekrar çıkar ve Yossi ile Halit işbirliği yapmak zorunda kalırlar. Kanadalı yazar Arthur Milner’ın 1997 yılında ülkesinde, 2012’de ise ABD’de yayınlanan oyunu “Veriler”(Facts), 2012 yılında Arapça’ya çevrilerek West Bank ve İsrail’de oynanmış. 2013 yılında ise Finborough Theatre tarafından Londra’da sahnelenmiş.

Philip Arditti’nin Türkçe’ye çevirdiği bu üç kişilik oyun, iki düşman ülkenin polis memurunun bir cinayetin yanı sıra, savaşı, barışı, düşmanlığı, dinleri ve önyargıları sorgulamasını anlatıyor. “Veriler”de Yossi ve Halit sadece faili meçhul bir cinayeti değil, gerek politik, gerekse bireysel açıdan, fanatizmin yarattığı öldürücü etkileri de aydınlatmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Serkan Keskin ve Volkan Sarıöz’ün yönettiği, Hakan Atalay, Mustafa Kırantepe ve Serkan Tınmaz’ın oynadığı “VERİLER” de 16 yaş sınırlaması var. Oyunun süresi 90 dakika.

“VERİLER” Nisan ayı boyunca Çevre Tiyatrosu’nda ve 19 Nisan Cumartesi akşamı Sahne Pulchérie’de sahnelenecek.

ARTHUR MILNER İLE OYUN YAZARLIĞI ATÖLYESİ

“Veriler” adlı oyunun yazarı Arthur Milner, Kanada’dan Türkiye’ye gelip Çevre Tiyatrosunda yer alacak Galaya katılacak ve 18 Nisan Cuma günü bir oyun yazarlığı atölyesi gerçekleştirecek.

Atölye çalışması saat 13:00-14:30 ve 15:00-16:30 saatleri arasında yer alacak. Kontenjanın sınırlı olduğu atölye çalışmasına katılmak isteyenlerin 0212-585 59 35 nolu numaraya başvurmaları rica olunur. Katılım ücretsiz olacaktır.

METOT

Semaver Kumpanya, yeni oyunun yanı sıra, Nisan ayında “METOT” adlı oyununu sunmaya devam edecek.

İspanyol yazar Jordi Galceran’ın yazdığı ve Serkan Keskin’in sahnelediği “METOT”, dört kişilik bir oyun; iş görüşmesine gelen dört kişi, bir şirketin toplantı odasında, tüm hünerlerini ortaya koyup, işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçiyorlar. Günümüz iş dünyasının acımasız yönlerinin ortaya konduğu bu oyun, yazarına dünya çapında bir ün getirdi. Semaver Kumpanya’nın sunduğu bu psikolojik gerilim, 4-5 Nisan’da Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek.

Haberin Devamı

PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER

Hem küçüklere hem de büyüklere bir masal sunan, Işıl Kasapoğlu’nun sahnelediği, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Nisan ayında yine İşsanat’ta. Yavuz Pekman’ın oyunlaştırdığı, müzikleri Alper Maral’a ait bu büyük prodüksiyonda, Semaver Kumpanya ekibine eşlik eden, Pamela Spence’in canlandırdığı kötü kalpli kraliçenin performansı görülmeye değer. Oyun, 13 Nisan Pazar günü saat 15:00’de İşsanat’ta sahneleniyor.

SEMAVER KUMPANYA NİSAN 2014 PROGRAMI

4 Nisan Cuma METOT 20:30 Çevre Tiyatrosu

5 Nisan Cumartesi METOT 20:30 Çevre Tiyatrosu

9 Nisan Çarşamba VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

11 Nisan Cuma VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

13 Nisan Pazar PAMUK PRENSES 15:00 İşsanat

Haberin Devamı

18 Nisan Cuma VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

19 Nisan Cumartesi VERİLER 20:30 Sahne Pulchérie

23 Nisan Çarşamba VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

25 Nisan Cuma VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

26 Nisan Cumartesi VERİLER 20:30 Çevre Tiyatrosu

BİLET FİYATLARI:

Çevre Tiyatrosu; Öğrenci 20TL, Tam: 30TL

Sahne Pulchérie bilet fiyatları: Öğrenci: 30 TL, Tam: 40 TL