Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bünyamin Aygün

Haberin Devamı

Kadim şehir - MEHMET BİLGİCİ

İpekyolu’nun da üzerinde yer aldığı, kervansarayları, hanları ve binlerce yıllık tarihiyle kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Mardin… Kendine has tarzıyla inşa edilmiş yapılarının ruh verdiği şehrin her semtinde, her sokağında kısacası attığınız her adımda tarihin içinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Mehmet Bilgici, 12. yüzyılın başında inşa edilen Emir Hamamı’nı farklı bir açıdan kadrajına almış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Karabaş Çinte ALPEREN BİLGİLİ

Kara başlı kiraz kuşu ya da karabaş çinte capcanlı sarı rengi ve onu diğerlerinden ayıran koyu renkli boynu ile bizlere görsel bir şölen sunuyor. Renklerinin yumuşakça geçişi ve parlaklığı ile dikkat çeken karabaş çinteye Alperen Bilgili’nin kadrajından tanıklık ediyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 67 YIL ÖNCE BUGÜN

Toprağa vefa

Toprak da tıpkı hava, su gibi yaşamımız için vazgeçilmez. Dünyamızı bir örtü gibi sararak yaşanılabilir hale getiren, aldığımız nefesi, yediğimiz her lokmayı bize sunan eşsiz bir düzenin ev sahibi adeta. Yaşamımın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve halk arasında farkındalık yaratmak amacıyla 1945 yılından bu yana, her yıl 11 Haziran’ı takip eden pazar gününü “Toprak Bayramı” olarak kutluyoruz. Milliyet arşivinden aldığımız 1971 yılına ait fotoğrafta toprağı işleyen çiftçiler görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Gümüşe saygı OZAN GÜZELCE

Eski tarihlerden bu yana birçok alanda farklı şekilde kullanılan gümüş, kimi zaman bir kadının zarif kolyesi, kimi zaman cebimizdeki bozuk para olarak çıkıyor karşımıza. Ozan Güzelce’nin çektiği bu fotoğrafta gümüş parlatma işlemi yapan ustayı görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bir İstanbul Masalı OĞUZ YETER

İstanbul şairlere, ressam ve yazarlara olduğu kadar fotoğrafçılara da ilham kaynağı olmuş dünya üzerindeki ender metropollerden biri. Her semtinin, her kıyısının farklı bir hikâyesi, farklı bir tadı var. Kadraja giren Ortaköy ve Boğaz, “Fotoğraf karelerinin değişmeyen manzarası” desek abartmış olmayız. Boğazla aynı kareye giren Ortaköy’e bir de Oğuz Yeter’in başarılı fotoğrafından bakalım …

Şimdiki zamanın hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Haberin Devamı

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder

Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.