Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

05.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

Sakinliğin sesi BARIŞ KAYKUSUZ

Türkiye’nin turistik bölgelerinden Kuşadası yılın bugünlerinde huzuru bulabileceğiniz nadide bir yer. Öyle ki burada dolaşırken sakinliğin sesini duyabilirsiniz. Barış Kaygusuz’un fotoğrafında minik bir limanda dizilmiş sandalların sükûneti farklı bakış açısıyla sayfamıza yansıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Heybetli dağ OKAN ÖNTÜRK

Sadece eşsiz doğası ve kültürü değil bizleri Ağrı Dağı’na hayran bırakan! Kırlardaki atları, bayırlarda dolaşan keçileri, gölgesinde yaşanmış hayatlar onu bu kadar özel kılıyor. Okan Öntürk’ün kadrajından, Ağrı Dağı’nın heybetli görüntüsü altında tarlasına giden bir rençberi görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bulgur sanatı SERAP ÖNCEBE

Anadolu mutfağının önemli besin kaynaklarından biri olan bulgur şüphesiz ki her yemeğe yetiştiği toprağın lezzetini katıyor. Küçücük şifa dolu tanelerin buğdaydan bulgura dönüşme serüveni çiftçilerin elinde adeta sanata dönüşüyor. Serap Öncebe’nin çektiği masalsı fotoğrafta bulgurun işlenişine tanıklık ediyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Modern Efes OĞUZ YETER

Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapan her dönemin modern kenti Efes, günümüzde de misafirlerini ağırlıyor. Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı ise binlerce yılı aşkın tarihi ve özenle korunmuş mimarisi ile ilgi görüyor. Fotoğrafta tapınağı fon yaparak o anlarını ölümsüzleştiren turistler öne çıkıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bakırcı kadınlar ÜNAL ÇAM

İlk bakışta kahverengi cansız bir metal olan bakır, ince ruhlu sanatçıların elinde dövülerek adeta can buluyor. Ünal Çam’ın fotoğrafında, Gaziantep’te bulunan Bakırcılar Çarşısı’nda sanatını icra eden zarif ustaları görülüyor.

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!
En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder
Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.