Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

13.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

Maraton sessizliği - ERCAN ARSLAN 

Günün her saati yoğun olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 44. kez düzenlenen İstanbul Maratonu için trafiğe kapatıldı. Maratonda ter döken on binlerce kişinin köprüye ulaşmasına dakikalar kala çekilen bu fotoğrafta köprü hiç olmadığı kadar sessiz.

Şimdiki zamanın hikayesi

El emeği göz nuru - ENDER YÜKSEKER

Kökeni, Türklerin İslamiyet’i kabulünden öncesine dayanan Yörük halıları, Orta Asya’nın tarihine de ışık tutuyor. El emeği ve kültürün izlerini taşıyan sanat eserlerinden olan halılar, günümüzde de dünyanın dört bir yanından ilgi görüyor. Ender Yükseker’in usta kadrajında yöresel kıyafetleriyle halı dokuyan kadını görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Küçük detaylar büyük sonuçlar - SEZAİ ÖZALTIN

Koskoca gemiyi yüzdüren devasa bir pervane, o pervaneyi çalışır kılan ise insan aklı… Hayat da tıpkı böyle; büyük işlerin içindeki küçük detaylar. Geleneksel Kaptan Prof. Dr. Necmettin Akten Fotoğraf Yarışması’nda üçüncü olan Sezai Özaltın’ın “Pervane Bakımı” fotoğrafından çıkarılacak sayısız anlam var.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Mardin’in modern sanatı - GÜLŞEN ACAR

Her kapısı başka bir hikâyeye açılan benzersiz Mardin… Kendine ait kültürüyle ünlenen şehir, modern sanata verdiği önemle de ilgi çekiyor. Tarihi yapıların arasında canlı renklerle bezenmiş modern sanat eserleri artık şehirde her yerde karşımıza çıkabilir.

Şimdiki zamanın hikayesi