Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

29.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şehrin ahengi

Haberin Devamı

Bir yanda köprünün ayağındaki eski şehir, bir yanda gökdelenler… Bu şehri böylesine özel yapan işte bu eşsiz manzara harmanı. Barbaros Gökkuş’un kadrajından şehrin ahengi yansıyor sayfamıza.

Bu manzarayı özlüyoruz

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Delinen ozon tabakası, değişen iklimler derken kuraklık geldi çattı; ocak ayını da geride bırakmamıza rağmen ülkemizin en ücra köşesine dahi kar düşmedi. Geçtiğimiz yıl bugünlerde Kübra Soylu’nun Galata Köprüsü’nde çektiği bu fotoğraf özlediğimiz manzara olarak hafızalarımızda yer etti.

Şiir gibi fotoğraf

Şimdiki Zamanın Hikayesi

“Şimdi, diyorum. Şimdi. Bir deniz, denizde vapur,  gökyüzünde martı, semaverde çay olmalı. Bir de çaya yaren” diyor Cemal Süreya. Şair ne kadar romantik, ne kadar güzel ifade etmişse Boğaz’da seyreden bir vapuru, Muhammet Atam da o kadar etkileyici ve şiirsel çekmiş bu fotoğrafı.

Haberin Devamı

Mutlu olmayı bilene

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Gelişen teknoloji dünyasında yaşıtları tablet, telefon, televizyon başında saatlerini geçirirken tüm bunlardan uzak yaşayan köy çocukları için en küçük detaylar bile büyük eğlence olabiliyor. Tıpkı Ender Yükseker’in fotoğraf makinesini görünce havalara uçarak verdikleri poz gibi...