Kültür Sanat SİYAD'a Reha Erdem damgası

SİYAD'a Reha Erdem damgası

24.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği, her yıl düzenlediği Türk Sineması ödül törenini bu yıl 39. kez, Pazartesi akşamı Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

SİYADa Reha Erdem damgası
Binin üzerinde davetlinin izlediği törende, geçen yıl sinemalarımızda vizyona giren, Reha Erdem’in yönettiği “Beş Vakit” ve “Korkuyorum Anne” isimli iki film tam yedi dalda ödül alarak yönetmenine büyük bir gurur yaşattı. “Korkuyorum Anne” kadın oyuncu dalında Işıl Yücesoy’a, yardımcı kadın oyuncu dalında da Şenay Gürler’e SİYAD heykelciği kazandırdı. Erkan Can ise erkek oyuncu dalında “Takva” ile ödüle ulaştı. 2006’nın son günlerinde vizyona giren “Küçük Kıyamet”teki performansıyla İlker Aksum da en iyi yardımcı erkek oyuncu seçildi. Umut veren sanatçı ödülü “Kader” filmindeki başarılı oyunculuğu nedeniyle Engin Akyürek’e gitti.

Ödül töreninde, geçtiğimiz yıl sinemalarımızda vizyona giren tek yerli belgesel yapım olan “Oyun”un yaratıcısı Pelin Esmer’e de özel bir ödül verildi.

Haberin Devamı
SİYAD Başkanı Mehmet Açar’ın açılış konuşmasıyla başlayan gecede SİYAD üyelerinin seçimiyle 2005-2006 sezonunun en iyi yabancı filmi seçilen “Caché – Saklı” da ödülünü aldı. Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi okuyucularının belirlediği ve her yıl SİYAD gecesinde açıklanan 2006 yılının en beğenilen sinema filminin ise “Babel – Babil” olduğu belirtildi. Filmin Türkiye haklarının sahibi gecenin başında ödülünü aldı.

Dernek üyesi sinema yazarının bireysel oylarıyla iki aşamalı olarak yapılan seçimlerin ardından 39. SİYAD Ödülleri aşağıdaki isimlere gitti:

- En iyi film: Beş Vakit
- En iyi yönetmen: Reha Erdem (Beş Vakit)
- Mahmut Tali Öngören en iyi senaryo: Nilüfer Güngörmüş – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
- Cahide Sonku en iyi kadın oyuncu: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)
- En iyi erkek oyuncu: Erkan Can (Takva)
- En iyi yardımcı kadın oyuncu: Şenay Gürler (Korkuyorum Anne)
- En iyi yardımcı erkek oyuncu: İlker Aksum (Küçük Kıyamet)
- En iyi görüntü yönetmeni: Florent Herry (Beş Vakit)
- En iyi müzik: Rahman Altın (Cenneti Beklerken)
- En iyi sanat yönetmeni: Naz Erayda – Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
- En iyi kurgu: Nathalie Le Guay – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)

Törende, Türk sinemasının usta isimleri Tarık Akan, Ayşen Gruda, Zeki Ökten ve Çetin Tunca’ya Onur Ödülü, Burçak Evren’e ise Emek Ödülü verildi.