Kültür Sanat Sotheby’s’de bir Türk fotoğrafçı: Rızacan Kumaş

Sotheby’s’de bir Türk fotoğrafçı: Rızacan Kumaş

13.10.2021 - 10:36 | Son Güncellenme:

Rızacan Kumaş’ın Panaromic Portraits çalışması dünyanın en saygın müzayede kurumu olarak nitelendirilen Sotheby’s aracılığıyla 14 - 21 Ekim tarihleri arasında Natively Digital isimli açık artırmada sergilenecek. Dünyaca ünlü koleksiyoner Pransky tarafından satın alınan ve Sotheby’s’de satışa sunulan Panaromic Portraits ile birlikte Rızacan Kumaş bu seçkin ve prestijli platformda NFT eserleri yer alan ilk Türk fotoğrafçı olacak.

Sotheby’s’de bir Türk fotoğrafçı: Rızacan Kumaş

Vietnam, Çin, Malezya, Singapur gibi 20’den fazla ülkeyi gezerek farklı mekanlardaki yaşamları, mekanları ve duyguları objektifinden yansıtan ünlü belgesel fotoğrafçısı Rızacan Kumaş, son yılların öne çıkan trendi NFT’yi bir kez daha gündemin ön sıralarına taşıyor. Rızacan Kumaş’ın 2017 yılında “İpek Yolu’nu Geçmek” projesi için başladığı yurt dışı seyahatleri birçok ilgi çekici kareyi kadrajına taşıdı. “Şii Müslümanlar”, “Afgan Basti Mülteci Kampı”, “Tayland'da Gay Bar” ve “Budist Manastır Okulu ve Yetimhanesi” gibi projeleri hayata geçiren Kumaş yıllardır kadrajına girenleri SuperRare, OpenSea, Foundation ve MakersPlace gibi platformlara taşıyarak NFT koleksiyonerlerinin dikkatini çekti.

Haberin Devamı

NFT fotoğrafları yüksek değerde alıcı bulan Rızacan Kumaş’ın Panaromic Portraits isimli çalışması koleksiyoner Pransky’in tarafından satın alınarak Sotheby’s’de Natively Digital sergisinde 14- 21 Ekim tarihlerinde sergilenecek. Rızacan Kumaş’ın fotoğrafları daha önce de ünlü koleksiyonerler Pranks ve Danny tarafından satın alınmış ve geliri MalalaFund ve Blue Dragon Children’s Foundation kurumlarına bağışlanmıştı. Kumaş’ın NFT dünyasına girdiği son 6 ayda 149 NFT çalışması bulunuyor,