Kültür Sanat Sürprizsiz gerilim

Sürprizsiz gerilim

21.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Yakın Tehdit"in öyküsü de iyi senaryosu da... Tüm oyuncular rollerinin hakkını veriyor. Ne var ki her yeni sahnede neler olacağını anlamak çok kolay.

Sürprizsiz gerilim

Sürprizsiz gerilim

"Yakın Tehdit"in öyküsü de iyi senaryosu da... Tüm oyuncular rollerinin hakkını veriyor. Ne var ki her yeni sahnede neler olacağını anlamak çok kolay.

Sürprizsiz gerilim
En son "Kod Adı Kılıçbalığı"nda izlediğimiz John Travolta, bu kez daha dramatik bir rolle karşımızda. Travolta’nın oynadığı Frank Morrison, eşinden boşanmış bir babadır. Eşi Susan (Teri Polo) yaşadıkları küçük kasabanın en yeni ve en zengin sakini Rick Barnes (Vince Vaughn) ile evlenmeye karar verir. Frank ve Susan’ın oğulları Danny (Matthew O’Leary) ise anne - babasının ayrılmasına, özellikle yeni cici babasına karşıdır. Protesto yöntemleri ise otomobillerin camlarını indirmek, kavgalara karışmak ve herkese yalan söylemektir. Gerçekten sevdiği tek kişi ise, en iyi arkadaşı olan babasıdır. Danny, annesiyle Rick’in düğününde, Rick’in eski bir arkadaşı olduğunu ve kendisine borçlandığını iddia eden Ray tarafından ziyaret edilir. Annesinin ve yeni babasının bir bebek sahibi olacaklarını öğrendiğinde babasına gitmeye karar veren Danny, Rick’in Ray’i öldürüp cesedini yaktığına tanık olur. Ancak yalancılığı ile tanındığından one kimse inanmaz. Frank, gerçeği bulup oğlunu ne olursa olsun korumaya karar verir.
Öykü de senaryo da iyi. Tüm oyuncular rollerinin hakkını veriyor. Ancak Danny rolündeki genç oyuncu Matthew O’Leary tüm başarısına karşın 12 değil 16 yaşında gösteriyor. İlginç bir gerilim olan filmin en büyük problemi, her şeyin önceden tahmin edilebilmesi. Ne olacağını anlamak o kadar kolay ki yalnızca sinema koltuğunda oturup gerçekleşmesini bekliyorsunuz.

(FilmHead.com eleştirmeni Harold Becker’dan kısaltılarak çevrildi.)

"Domestic Disturbance / Yakın Tehdit"
• Yön: Harold Becker
• Senaryo: Lewis Colick
• Görüntü: Michael Seresin
• Müzik: Mark Mancina
• Oyuncular: John Travolta, Teri Polo, Vince Vaughn, Matthew O’Leary, Steve Buscemi.





KÜLTÜR & SANAT