Kültür Sanat'Tatlı'ya dair Pastel bir söyleşi...

'Tatlı'ya dair Pastel bir söyleşi...

04.04.2014 - 16:06 | Son Güncellenme:

Hem size özel ve sağlıklı tatlılar yiyebileceğiniz hem de avrupai kahvaltı menüsüne sahip bir mekan var desek...

Tatlıya dair Pastel bir söyleşi...

Pastel, Bebek'te Şef Yasemin Aral'ın harika ellerinden çıkan, hem sağlıklı hem de farklı lezzetleri tadabileceğiniz bir mekan. Çocukluğundan beri hayali olan "Pastel"i klasik pastane konseptinin dışında hayal edip bizlere sunan Yasemin Aral, tatlıyı ve Pastel'e giden yolculuğunu milliyet.com.tr'ye anlattı.

Haberin Devamı

Önce biraz sizi tanıyabilir miyiz?

Küçüklüğümden beri hep mutfağa karşı bir ilgim vardı. Bu yüzden eğitimini alarak ilgimi profesyonelliğe taşımak istedim. Ailemin de desteğiyle New York'ta "The French Culinary Institute'da" pastacılık ve ekmek üzerine eğitim aldım. Mezun olduktan sonra İstanbul’da ve Londra’da çeşitli otellerde çalışıp deneyim kazandım.

Pastel İstanbul nasıl hayata geçti?

Çalışma hayatına başlamam ve çeşitli yerlerde edindiğim deneyimler kendi yerimi açma isteğimi destekledi .Hayalimdeki pastane anlayışının klasik pastanelerden farklı olması ve Türkiye’de yaygın olmaması Pastel İstanbul’un oluşumunu gerçekleştirdi.

Kişiye özel tatlı sloganınızdan bize biraz bahsedebilir misiniz?

Haberin Devamı

Pastel İstanbul müşterilerimize klasik pastane anlayışından uzak, tek kişilik çeşitli tatlı sunma arzusu ; “kişiye özel tatlı” sloganımızı belirledi. Her gün vitrinimizde taze çıkan 10 çeşit farklı tatlı bulunmaktadır. Bu sayede müşterilerimize bir çok tatlıyı deneyimleme şansı sunuyoruz.

Tatlıya dair Pastel bir söyleşi...

Kullandığınız ürünlerin kalitesinden biraz bahsedebilir misiniz?

Pastel İstanbul olarak kullandığımız farklı malzemelerin yarattığımız tatlara lezzet kattığını düşünüyorum .Katkı maddesi kullanmadan, en iyi kalite malzemelerle ürünlerimizi hazırlamaya özen gösteriyoruz. Fransız çikolata ve Fransız tereyağını tercih ediyoruz. Kahvelerimizi de Pastel İstanbul için özel olarak İtalya’dan getiriyoruz. Pastanemizde glutensiz ve şekeri az ürünlerde bulunduruyoruz.

En çok beğenilen ürünleriniz nelerdir?

Pastel İstanbul’un en popüler tatlıları; karamelli profiterol topları çilekli dacquoise'ımız. Menümüzü sezonluk olarak değiştirsek te bu iki tatlı her zaman menümüzde yer almakta. Bunların haricinde sipariş üzerine yaptığımız el boyaması tekniğiyle hazırladığımız çikolatalar çok talep görüyor.

Pastel İstanbul’un kahvaltı konsepti nasıl?

Klasik Türk kahvaltı anlayışından uzak daha çok avrupai bir menü oluşturduk. Kahvaltı için bizi tercih eden müşterilerimize ;eggs benedict, scrambled eggs , avakado poşe yumurta, kruvasan ve granola gibi ürünlerin bulunduğu kahvaltı sunumu yapıyoruz. Kahvaltının yanında taze portakal suyu, americano ,latte ve macchiato servis ediyoruz. Yarattığımız farklı menü müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor.

Haberin Devamı

Düğün pastaları yapıyor musunuz?

Evet; düğünlerin konseptine göre Pastel İstanbul tarzını yansıtan pastalar yapıyoruz. Şeker hamuru kullanmamaya özen gösteriyoruz ve çikolata üzerine el boyama tekniği kullanarak pastaları kaplıyoruz. Bu teknik Türkiye’de sadece Pastel İstanbul’da uygulanıyor. Kışın daha çok çikolata, kestane , krokan ; yaz aylarında ise limonlu orman meyveli ve mentollü lezzetler öneriyoruz.

Catering hizmetiniz var mı?

Catering hizmetimiz bulunmaktadır. Müşterilerimizin talebine göre tatlı- tuzlu menüler oluşturuyoruz. Davetlerde genellikle tatlı büfesi kuruyoruz; zencefilli panna cotta, karamelli profiterol ve çikolatalı mus dom çok tercih ediliyor. Tuzlu olarak; yufka içinde domatesli bruschetta ve minik kiş en çok tercih edilen tuzlu tatlarımızdan. İçki yanında sunduğumuz petit fours haricinde kurumsal şirketlere de toplantıları için ikramlar hazırlıyoruz.

Haberin Devamı

Pastel İstanbul Hakkında:

Pastel İstanbul’u 2012 yılında ‘Kişiye Özel Tatlı’ sloganıyla hayata geçiren Şef Yasemin Aral, New York French Culinary Üniversitesi’nde eğitimini tamamlamasının ardından Londra’da Claridge’s ve Harrod’s da,İstanbul’da da Four Seasons Otel’de çalıştı. Pastel İstanbul, katkı maddesi kullanmadan, en iyi kalitedeki malzemelerle hazırladığı özgün tatlıları ve diğer ürünleriyle yüksek standartta hizmet anlayışı ile hizmet veriyor.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi No: 123/1 Bebek, İstanbul