Kültür Sanat Teşkilattan Küçük Berkay

Teşkilattan Küçük Berkay

07.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teşkilattan Küçük Berkay

Teşkilattan Küçük Berkay

"Türklük gururu yaşta değil baştadır" dedirten kahraman "Teşkilattan Küçük Berkay" Güncel Yayıncılık tarafından yayınlandı.
Muammer Özdemir ve Demirsoy Parselbatur'un kaleme aldığı Küçük Berkay'ı Türk kamuoyu Sansar Kitapları arasında yayımlanan "Milletini Güldüren, Dünyayı Titreten Türk: Palyaço Doğansoy" adlı kitapla tanıdı..
Berkay, ünlü Türk casusu Doğansoy'un yardımcısıydı. Küçük Berkay'ın erken yaşta gösterdiği başarılar Merkez'in dikkatini çekmiş ve vatan devlet aşkıyla, millet - bayrak aşkıyla yanan bu Türk çocuğu, ustası Doğansoy'un elini öperek "bağımsız kahraman" statüsüne geçmişti.
"Diğer ülkelerin gizli servislerinde çalışanların işi çok kolay" diyordu, Berkay: "Oysa biz... Beş kıtada, ikiyüz küsur ülkede düşmanımız var. Ama diğer teşkilatlara göre şanslıyız yine de. Karşımızda Türkler yok!"
O artık heryerdeydi. Uruguay'da Disneyland'da, uluslararası zirvelerde ve küçük casus dünyasında; nerede Türk'ün ve Türkiye'nin gücünü göstermek gerekiyorsa, orada... Bir de, fırsat kalırsa, O'nun yanında. O: Bir çocuk orkestrasının solisti, biricik sevgilisi Aslıtürk...
Herkes "Teşikilat'tan Küçük Berkay" okuyor mu, kulislerde bu kitap konuşuluyor mu bilmiyorum.
Ama herkes ciddi ciddi haber dinlediğine göre, ciddi ciddi Küçük Berkay'ın maceralarını da okumalı.