Kültür Sanat Tiyatro sanatçısı Bahri Beyat yaşamını yitirdi

Tiyatro sanatçısı Bahri Beyat yaşamını yitirdi

01.07.2008 - 11:34 | Son Güncellenme:

Tiyatro ve sinema oyuncusu Bahri Beyat, dün yaklaşık bir haftadır yatmakta olduğu hastanede yaşamını yitirdi.

Tiyatro sanatçısı Bahri Beyat yaşamını yitirdi

Uzun süredir akciğer tedavisi gören Beyat, 74 yaşındaydı. Yıllarca Nejat Uygur Tiyatrosu’nda çalışan sanatçı, aralarında “Hastane mi, Kestane mi?”, “Hanedan”, “Miğferine Çiçek Eken Asker”, “Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi”, “Son Umudum Milli Piyango”, “Cibali Karakolu”, “Minti Minti” gibi büyük ilgi gören komedilerin yer aldığı pek çok oyunda Nejat Uygur’la karşılıklı kavuklu-pişekâr üslubunda oynadı.

Haberin Devamı

Altın Portakal sahibi

Beyat, Uğur Yücel’in senaryosunu yazıp yönettiği, Güneydoğu sorunu ile 17 Ağustos depremini anlatan “Yazı Tura” adlı filmde önemli bir rol üstlenmişti. Bu filmdeki rolüyle 2004 yılında Antalya Altın Portakal Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne değer görüldü.

1960’larda “Aşka Susayanlar” ve “Anneler ve Kızları” gibi filmlerde gördüğümüz Bahri Beyat, 2000’lerde “Yazı Tura”nın yanı sıra üç sinema filminde daha oynadı.
Bunlardan ikisi BKM Film çatısı altında gerçekleşti; “Vizontele Tuuba”da Türkçe öğretmenini, “Beynelmilel”de ise evin dedesini oynadı. 2006 yılında  “Unutulmayanlar” adlı filmde rol aldı. Beyat’ın son çalışmaları, “Aşka Sürgün” ve “Beyaz Gelincik” adlı televizyon dizileri oldu. Sanatçının cenazesi yarın Üsküdar Selimiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.