Kültür Sanat Tolga Akyıldız’dan acı haber

Tolga Akyıldız’dan acı haber

04.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gazeteci Tolga Akyıldız 50 yaşında hayata veda etti. Hafta sonu evinde beyin kanaması geçiren Akyıldız, Maslak’taki özel bir hastaneye kaldırıldı ama tüm müdahalelere karşın pazar gecesi hayatını kaybetti.

Tolga Akyıldız’dan acı haber

1973’te dünyaya gelen Akyıldız, Galatasaray Lisesi’ni bitirdi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1987’de Hey dergisinde başladı. ‘90’ların başında Genç Olmak dergisi, Akşam gazetesi, Health&Shape ve Anne&Çocuk dergilerinde editörlük yaptı. 1997’de Blue Jean dergisinde Yayın Yönetmeni olarak görev alan gazeteci sonrasında Hey Girl dergisinin yayın direktörlüğünü de üstlendi. 2000’lerin başında İstanbul Life ve Auto Show dergilerinin yayın direktörlüğü görevini yürüttü. Elele, Cosmopolitan, Marie Claire, Touch İstanbul dergilerinde köşe yazıları yazdı, röportajları yayımlandı. Milliyet gazetesi Cadde ekindeki Sokak Çocuğu adlı köşesini dört yıl sürdürdü, Milliyet Sanat’ta müzik yazıları yazdı. İlk öykü kitabı “Özür Dilerim Çok Sevdim” 2014’de yayımlandı. Tolga Akyıldız müzisyenler, müzik şirketleri ve markaları için projeler üreten Müzikmentor adlı şirketin kurucusuydu.

Haberin Devamı

Akyıldız’ın vefatının ardından arkadaşları ve sevenleri sosyal medya üzerinden taziye mesajlarını paylaştı. Tuna Kiremitçi “30 yıllık arkadaşım gitti. Galatasaray Lisesi’nden beri birbirimizle gurur duyarak büyüdük. Müzik dünyası bilge bir yazarını, İstanbul son beyefendilerinden birini kaybetti. Üzüntüm tarifsiz. Huzur içinde uyu canım kardeşim” derken Göksel “Ah canım Tolga. İnanmak istemiyorum. Mekânın cennet olsun”, Ayşegül Aldinç de “Ah Tolga’cım çok erken. Çok şaşkın ve üzgünüm” sözleriyle üzüntülerini dile getirdi. Fatma Turgut “Hepimizin, tüm müzik camiasının başı sağolsun. İnanması çok güç bir haber bu. Tolga Akyıldız aramızdan ayrılmış. Tolga gitmiş. Erkenden hem de... Ailesine, sevdiklerine, herkese sevgisi kadar sabır diliyorum. Huzurla git Tolga...” paylaşımı yaptı. Akyıldız’ın cenazesi bugün Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.