Kültür Sanat Tolkien’in evini alma çağrısı başarısız oldu

Tolkien’in evini alma çağrısı başarısız oldu

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit”in aralarında bulunduğu fantastik edebiyatın başyapıtlarının yazarı J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’yı yarattığı Oxford’daki eski evi, geçen yıl satışa çıkarılmıştı.

Tolkien’in evini alma çağrısı başarısız oldu

Bunun üzerine “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” filmlerinin aralarında Martin Freeman ve Sir Ian McKellen’ın da olduğu oyuncuları, evi satın alabilmek için “Northmoor” adlı bir proje başlatmıştı. Oyuncular, Nortmoor kasabasındaki evi alarak yazarak anısına bir edebiyat merkezine dönüştürmeyi amaçlıyordu.
Ancak The Guardian’da yer alan habere göre oyuncuların 4.5 milyon sterlin toplama çağrısı başarısız oldu. Project Northmoor’un internet sitesinden yapılan açıklamada “Oraya daha hızlı ulaşamadığımız için üzgünüz ama her şeyimizi verdik. Tamamen gönüllülerden oluşan bir kadromuz var. Bu nedenle kampanyanın yürütülmesine yardımcı olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ancak internet sitesine göre hikayenin sonu gelmediğini ve projenin ekibi toplanan bağışlarla Oxford’da başka bir yerde Tolkien’i yaşatacak bir edebiyat merkezi kuracaklarını da sözlerine ekledi.