Kültür Sanat Türk piyanist ABD’de En İyi Piyano Öğretmeni seçildi

Türk piyanist ABD’de En İyi Piyano Öğretmeni seçildi

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Piyanist Bahar Soyöz dünyaca ünlü müzik şirketi Steinway & Sons tarafından verilen 2023 En İyi Piyano Öğretmeni ödülünü kazandı.

Türk piyanist ABD’de En İyi Piyano Öğretmeni seçildi

Melisa Vardal  - Beş yaşında bir gösteride klavye gördüğünde müziğe olan aşkı başlayan Soyöz, dokuz yaşında piyano derslerine başladı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Soyöz, 2019’da Fulbright bursiyeri olarak yüksek lisans eğitimi için ABD’ye giderek ‘Collaborative Piano ve Chamber Music’ alanlarındaki çalışmalarıyla ün kazandı. Müzikal kariyerine hem konserler vererek hem de eğitmen olarak devam eden Soyöz ödülünü öğrencilerine, ailesine ve onu her zaman destekleyenlere ithaf etti. Performans ve eğitim alanlarındaki deneyimlerinin müzisyen kimliğini luşturmakta etkili rol oynadığını söyleyen Soyöz, aldığı ödülün de profesyonel kimliğinin uluslararası onayı olduğunu belirtti. 

Haberin Devamı

‘Müzik benim dilim’ 

Öğrencilerinin hayatlarına dokunmayı ve onlara ilham vermeyi kendine ilke edinen Soyöz, bu sayede bu ödüle giden yolların taşlarını döşemiş. Soyöz, bu başarısıyla ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: “Müzik, başlı başına bir iletişim aracıdır. Bir dil gibi, kelimelerin yetmediği yerlerde duyguları ve düşünceleri aktarmanın en güzel yoludur. Piyano çalarken kendimi farklı bir dünyada hissediyorum. Zaman akışını bile farklı algıladığım bir dünya. Bir nevi kendi kendine düşünmeyi, hisler ile yüzleşmeyi ve kişinin kendini en dürüst hâliyle görebildiği bir dünya. Bu en dürüst hâliniz ile piyanoyu bir araç olarak kullanarak kendinizi ifade ettiğiniz zaman ortaya müziğin en güzel hâli çıkmış oluyor.”