Kültür Sanat "Turkey Now" Sezen Aksu konseri ile başlıyor

"Turkey Now" Sezen Aksu konseri ile başlıyor

24.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Kulsan Vakfı işbirliğiyle 29 Ocak – 21 Nisan tarihleri arasında Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde düzenlenecek “Turkey Now” Festivali, Sezen Aksu konseri ile başlıyor…

Turkey Now Sezen Aksu konseri ile başlıyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Kulsan Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Turkey Now”, 29 Ocak Pazartesi akşamı Amsterdam’ın Concertgebouw Konser Salonu’nda Sezen Aksu’nun Açılış Konseri ile başlıyor. Pop müziğinin divası Sezen Aksu’ya bu özel gecede şef Arjan Tien yönetimindeki Hollanda’nın en iyi pop-caz orkestrası Metropole Orkestrası eşlik edecek.

Turkey Now Açılış Konseri’nde Sezen Aksu ve Metropol Orkestrası’na Ozan Doğulu yönetimindeki Türk sanatçılardan oluşan sekiz kişilik saz ekibi de eşlik edecek. Sezen Aksu ve ekibi, uzun bir süredir klasik müzik enstrümanlarıyla çalınacak şarkıların orkestrasyonu üzerinde çalışıyorlar.

Haberin Devamı
Olağanüstü akustiğinden dolayı dünyanın en iyi üç konser salonundan biri olarak kabul edilen 2000 kişilik Concertgebouw Konser Salonu’nda gerçekleşecek “Turkey Now” Festivali’nin açılış konserini izleyecek konuklar arasında Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Selahattin Alpar ile Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen de yer alıyor.

Sezen Aksu ile Metropol Orkestrası, 30 Ocak Salı günü “Turkey Now” kapsamında Rotterdam’da bir konser daha verecek. Her iki konserin de biletleri satışa çıkar çıkmaz çok kısa bir süre içinde tükendi.

21 Nisan tarihine kadar Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde devam edecek “Turkey Now” kapsamında iki ayrı şehir ve 8 farklı mekânda klasik müzikten dünya müziğine, cazdan popa uzanan konserler ve tiyatro, dans ve film gösterimlerini kapsayan 25’in üzerinde etkinlik gerçekleşecek.

Ünlü piyanist Fazıl Say’ın Rotterdam Filarmoni Orkestrası eşliğinde vereceği iki özel konser, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Bahar Tangosu” adlı gösterisi, Joseph Wolfe yönetimindeki Borusan Oda Orkestrası’nın konseri, Sufi müziğini elektronik müzikle ustaca bir araya getiren Mercan Dede ve Türkçe rap’in parlayan yıldızı Ceza’nın konserleri Turkey Now’un favorilerinden.

Kardeş Türküler, ünlü Sırp topluluk Balkanopolis ile birlikte sahne alacak klarnet virtuözü Hüsnü Şenlendirici, en son projesi “İstanbul Sessions”ı seslendirecek saksafoncu İlhan Erşahin, Athena, elektro-akustik programıyla Portecho ve Türk alternatif müziğinin yeni ismi Hayko Cepkin festivalin öne çıkan isimleri arasında…

Anadolu kültürünün farklı tonlarını birleştirmesiyle tanınan viyolensel sanatçısı Uğur Işık ve çello sanatçısı Erik van der Westen’ın özgün performansları ile Hindistan, İran, İspanya ve Türkiye’nin müziklerini etnik enstrümanlarla harmanlayan Ethnorhythmix’in konserleri Festivalin en renkli buluşmalarından biri olacak.

Haberin Devamı
Caz gitaristi Onur Ataman ve topluluğunun, trompetçi Eric Vloemans’la beraber vereceği konser,  yurtdışında birçok önemli caz festivaline katılan caz piyanisti Ayşe Tütüncü ve triosu ve caz piyanisti Michiel Borstlap triosu ile tanınmış caz vokalisti Sibel Köse konserleri ise Turkey Now’un caz gecelerinden seçmeler…

“Turkey Now”un tiyatro programında ise DOT Tiyatrosu’nun sahne tasarımlarıyla dikkat çeken “İki Kişilik Bir Oyun”, Mustafa Kaplan’ın çağdaş koreografisiyle sahnelenen dans gösterisi “Solum” ve ilk gösterimi 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapılan Pierre Chabert’in yönettiği ve Genco Erkal’ın başrolünü üstlendiği Samuel Beckett’in “Oyun Sonu” adlı oyunları yer alıyor.

“Turkey Now” kapsamında gösterilecek çağdaş Türk sinemasının başarılı örnekleri arasında Yeşim Ustaoğlu’nun “Güneşe Yolculuk”, Fatih Akın’ın “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” ve Ferzan Özpetek’in “Harem Suare” adlı filmleri yer alıyor.

“Turkey Now”, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Kulsan Vakfı işbirliğiyle, TC Dışişleri Bakanlığı ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hollanda Egitim Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşiyor. Agea, Corendon ve Lebara Mobile’in eş sponsorluğunda gerçekleşen Festival’e Hollanda’dan Ministerie van Buitenlandse Zaken / HGIS, VSB, Stichting Doen, Amsterdam Fonds voor de Kunsten, Rotterdam Dienst voor Cultuur, Rotterdam Festivals, Fonds vor Podium-Programmering & Marketing, Prins Bernard Cultuur Fonds kurumları da katıda bulunuyor. Festivalin medya sponsorları ise Amsterdams Uitburo, De Bijenkorf, Ekin, Hürriyet, Milliyet, Het Parool ve Sabah.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı; 2007’de “Turkey Now” adıyla Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde gerçekleştirdiği sanat etkinlikleri dizisine, 2004 yılında Berlin’de “Şimdi Now” adlı festivalle başlamış ve 2005 yılında da Stuttgart kentindeki “Şimdi Stuttgart” ile sürdürmüştü.