Kültür Sanat Türkiye kocaman bir sahne

Türkiye kocaman bir sahne

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında müzikseverlere dünyaca ünlü müzisyenlerin notaları eşlik edecek. Müzikseverler için unutulmaz anlar yaşatacak bu konserler, farklı türlerin en iyi temsilcilerini bir araya getirecek.

Türkiye kocaman bir sahne

Melisa Vardal - Yaz coşkusu müzikle zirveye çıkıyor! Türkiye, bu yaz dünyaca ünlü yıldızların konserleriyle âdeta dev bir müzik festivaline dönüşüyor. Herkesin kendinden bir parça bulacağı konserlerle yaz geceleri daha da ışıltılı! Peki, hangi ünlü isimler Türkiye’ye geliyor? İşte merakla beklenen konser takvimi…

Haberin Devamı

Latin müziğin efsanevi grubu Buena Vista Social Club 20 Haziran’da Oran Açıkhava Sahnesi’nde, Grammy ödüllü Gipsy Kings ise 26 Temmuz’da Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde olacak. Elektronik müzik sevenler 27 Temmuz’da Maximum Uniq Açıkhava’da Regard, Feder ve Juicy M’nin performansıyla coşacak. Alternatif rock/pop türünde Alice Merton 26 Temmuz’da Maximum Uniq Açıkhava’da sahne alacak. Kelt müziğinin sevilen ismi Loreena McKennitt 2 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda, Balkan müziğinin ayrılmaz parçası Goran Bregović 12 Temmuz’da Maximum Uniq Açıkhava’da olacak. Gitar virtüözü Yngwie Malmsteen, 20 yıl aradan sonra 6 Temmuz’da Harbiye Açık Hava’da sevenleriyle buluşacak. Ustaca işlenmiş ezgileriyle dinleyenlere eşsiz bir deneyim sunan Gustavo Santaolalla, 1 Ekim’de Zorlu PSM’de olacak. İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika ise 22 Eylül’de Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde sahne alacak. ABBA hayranları 8 Haziran’da CSO Ada Ankara’da gerçekleşecek “Abba Senfonik 50. Yıl Konseri” ile unutulmaz bir gece yaşayacak.

Haberin Devamı

Türkiye kocaman bir sahne

Kimleri dinleyelim?

- Suzan Somalı Sönmez (Milliyet Sanat Dergisi Müzik Editörü): Dünya devleri İstanbul’da

Yaşı genç olanlar elbette hatırlamaz ancak 1993 yazı benim jenerasyonum için unutulmaz bir tarihtir. O yaz, sevgili Ahmet San sekiz dünya devi grup ve müzisyeni Türkiye’ye getirmiş ve hafızalara kazınan konserler organize etmişti. Bu yıl da bana âdeta o günleri hatırlatıyor. O kadar çok konser var ki takip etmekte zorlanıyorum. Mayıs ayının sonundan başlayıp yıl sonuna kadar devam eden konser takviminde yabancı grup ve şarkıcılar arasında benim en fazla görmek istediğim isimlerin başında tabii ki Scorpions grubu geliyor. Onun dışında Andrea Bocelli, Judas Priest, Placebo, Loreena McKennitt, Yngwie Malmsteen ve Aziza Mustafa Zadeh’in vereceği konser asla kaçırılmaması gereken konserler. Son olarak Kanadalı müzisyen Bryan Adams, İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda tekrar konser verecek. Türkiye’de stat konserleri 1992 yılında İKSV’nin organizatörlüğünde Bryan Adams’ın İnönü Stadı’nda verdiği konserle başlamıştı. Bu konseri de izleme fırsatı bulmuştum ve tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

- Nurbanu Anter (İletişim Danışmanı): Biletler çıkar çıkmaz tükeniyor

Bu yaz oldukça hareketli geçecek. Üstelik birbiri ardına açıklanan konserlerin büyük bölümünün biletleri satışa çıkar çıkmaz tükeniyor. Bu senenin önemli konser ve festivallerinden bazılarını derledim. Hep bir ağızdan şarkılar söyleyip eğlenmek için açık havada buluşmak üzere! 4 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta Blind Festival kapsamında Placebo, Madrugada solisti Sivert Høyem, Big Special ve Onur Özdemir sahneye çıkacak. 14 Ağustos’ta Maximum Uniq Açıkhava’da HAUSER; 20 Eylül’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda José Carreras; 13 Eylül’de KüçükÇiftlik Park’taki Greenify Festival’de ise The Cinematic Orchestra, No Clear Mind ve Electric Litany sahne alacak.

Metal yılı

Rock ve metal tutkunlarının yüzü gülüyor. 25 Haziran’da efsanevi grup Deep Purple, 12 Haziran’da “Crush the World Tour” kapsamında Megadeth, 4 Ağustos’ta İngiliz alternatif rock grubu Placebo, 17 Ekim’de Alman metal devi Accept, 24 Temmuz’da İzlandalı rock grubu Kaleo ve 1 Kasım’da The White Buffalo KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. The Ocean ise 21 Haziran’da Beşiktaş If Performance Hall’de ilk kez Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Türkiye kocaman bir sahne