Kültür Sanat Türkiye’nin ilk çizgi film okulu The Cartoon Mill

Türkiye’nin ilk çizgi film okulu The Cartoon Mill

30.01.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

Antalya’da Kaş Kaymakamlığı proje ortaklığında Fatih Küçük tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çizgi film okulu olma özelliğini taşıyan The Cartoon Mill (Çizgi Film Değirmeni), yediden yetmişe herkesin ilgisini çekiyor.

Türkiye’nin ilk çizgi film okulu The Cartoon Mill

Ekim 2016’dan itibaren faaliyette olan The Cartoon Mill, çizgi film alanında çalışmak isteyenlere imkan sağlamakla beraber, uluslararası çizgi film festivalleri düzenlemek ve Türkiye’nin ilk çizgi film kütüphanesini kurmayı da amaçlıyor. Açıldığı ilk günden şu ana kadar binin üzerinde çocuğa gönüllü hizmet vermiş.

Haberin Devamı

Okulun sadece çocuklara yönelik olmadığın söyleyen The Cartoon Mill’inkurucusu Fatih Küçük, en fazla ilgi gösterenlerin 12-40 yaş arası grup olduğunu söylüyor. Üstelik çizerler için konaklama ve eğitim imkanı da sağlayan okulun en büyük ihtiyacı, kurulması planlanan kütüphane için kitap ve kırtasiye yardımı olduğunu ve sadece bireysel yardımları kabul edebildikleri Fatih Küçük tarafından vurgulanıyor.

Mayıs ayında düzenecek 1. The Cartoon Mill Uluslararası Çizgi Film Festivali’nde, Asya ülkelerinden çizgi film sanatçılarını ağırlamayı planlayan okul, bu ayın sonunda da ortaokul ve liseleri kapsayan Bilim ve Uzay Temalı Çizgi Film Yarışması’nı yapmaya hazırlanıyor. Yarışmanın sonunda kazanan çocukların eserleri sergilenecek.

Haberin Devamı

Nergis Fırtına