Kültür Sanat ‘Umut Notaları’ dayanışma için

‘Umut Notaları’ dayanışma için

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için Türkiye’ye geliyor.

‘Umut Notaları’ dayanışma için

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan “Umut Notaları” projesi kapsamında düzenlenecek konser, 6 Temmuz Perşembe akşamı 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserin geliri depremde enstrümanını kaybetmiş müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temini için başlatılan İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak. Konserde David Reiland’ın şefliğindeki Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, genç ve başarılı piyanist Can Çakmur’a eşlik edecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni, şef ve besteci Murat Cem Orhan’ın da konuk şef olarak yer alacağı konserde Debussy, C. Saint-Saens, Ahmed Adnan Saygun ve Beethoven’ın eserleri seslendirilecek.

Haberin Devamı

Proje kapsamında enstrüman bağışının yanı sıra deprem bölgesindeki müzik öğrenci ve öğretmenlerine 2024 ve 2025 yıllarında Fransa’da pedagojik ve müzikal formasyon almaları için olanaklar yaratılarak Fransa’nın çeşitli müzik kurumları tarafından eşlik edilecek. Bölge orkestralarının yeniden yapılanmalarına destek verilecek ve düzenlenecek ustalık sınıfları, atölyeler ve mesleki hareketlilik ile uzun vadeli bir işbirliği ve destek köprüsü kurulacak.