Kültür Sanat ‘Umut Notaları’yla  7 milyon euro’luk alkış

‘Umut Notaları’yla  7 milyon euro’luk alkış

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplam 72 sanatçıdan oluşan Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Şubat 2023 depremlerinden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için David Reilland şefliğinde özel bir konser için Türkiye’ye geldi.

‘Umut Notaları’yla  7 milyon euro’luk alkış

Piyanist Can Çakmur solistliğinde, İBB katkılarıyla CRR’de önceki akşam saat 20.00’de gerçekleştirilen, tüm geliri depremzede sanatçıların enstrüman teminine yönelik İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılan konser, Türkiye ve Fransa arasında toplam üç yıla yayılacak “Umut Notaları” isimli toplam 7 milyon euro’luk büyük kültürel, sosyal ve maddi bir destek kampanyasının da başlangıç etkinliğini oluşturdu.

Haberin Devamı

Başını İKSV’nin Institut Français Türkiye ile çektiği proje ile ilgili konser öncesi sabah saatlerinde Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda diplomatik, kültürel ve ticari temsilciliklerin katılımıyla bir protokol düzenlendi. “Umut Notaları” projesi kapsamında enstrüman bağışının yanı sıra deprem bölgesindeki müzik öğrencisi ve öğretmenlerine 2024 ile 2025’te Fransa’da pedagojik, müzikal formasyon almaları için olanaklar yaratılacak. Bölge orkestralarının yeniden yapılanmalarına destek verilecek, düzenlenecek ustalık sınıfları, atölyeler, mesleki hareketlilik ile uzun vadeli bir iş birliği ve destek köprüsü kurulacak. Projeyi Fransız-Türk Ticaret Odası, La French Tech’in yanı sıra Türkiye ve Fransa’dan birçok kuruluş destekliyor. Radio France, Aix-en-Provence, Paris Filarmoni gibi Fransa’nın önde gelen kültür kurumları da projede yer alıyor.