Kültür Sanat Venedik Barok Orkestrası Aya İrini Müzesi’nde!

Venedik Barok Orkestrası Aya İrini Müzesi’nde!

19.06.2013 - 17:23 | Son Güncellenme:

İstanbul Müzik Festivali izleyicilerinin yakından tanıdığı Venedik Barok Orkestrası, şef Andrea Marcon yönetiminde 20 Haziran Perşembe günü Aya İrini Müzesi’nde festival izleyicileriyle buluşacak.

Venedik Barok Orkestrası Aya İrini Müzesi’nde

Orkestra, Deutsche Asset & Wealth Management sponsorluğunda gerçekleşecek konserde, günümüzün önemli opera evleri ve en büyük şeflerinin vazgeçemediği solistler arasında yer alan ünlü mezzosoprano Magdalena Kozená’ya eşlik edecek.

Haberin Devamı

Magdalena Kozená’nın bugüne kadar pek çok başarılı işbirliğine imza attığı, barok müziğin Venedikli ustalarından oluşan Venedik Barok Orkestrası’yla 41. İstanbul Müzik Festivali kapsamında vereceği konserde, Antonio Vivaldi, George Frideric Handel ve Georg Philipp Telemann’ın eserlerinden aryalar seslendirilecek.

Uluslararası arenada aldığı önemli ödülleri 1995 yılında Salzburg’daki 6. Uluslararası Mozart Yarışması’nı kazanarak taçlandıran Magdalena Kozená, Dvorak, Janacek ve Martinu’nun eserlerini seslendirdiği ilk resital CD’si ile 2001 yılında Gramophone Solo Vokal Ödülü’ne layık görüldü. 2004 Gramophone Ödülleri’nde Yılın Sanatçısı seçilen Magdalena Kozena, 2009’da da Charles Mackerras yönetimindeki Çek Filarmoni Orkestrası ile Bohuslav Martinu’nun “Julietta’dan Bölümler”ini kaydettiği albümü ile Gramophone Ödülü kazandı.

Haberin Devamı

Magdalena Kozená, Simon Rattle yönetiminde Berlin Filarmoni, Age of Enlightenment Orkestrası ve Rotterdam Filarmoni, Charles Mackerras ve Robin Ticciati yönetiminde Çek Filarmoni, Avrupa Oda Orkestrası ve İskoç Oda Orkestrası, Mariss Jansons yönetiminde Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, Claudio Abbado yönetiminde Luzern Festival Orkestrası, Daniel Harding ve Simon Rattle yönetiminde Viyana Filarmoni, Myung-Whun Chung yönetiminde Santa Cecilia Akademisi ve Gustavo Dudamel yönetiminde Venezuella Simon Bolivar Gençlik Orkestrası ile konserler verdi. Kozená, 2003 yılında Fransız Hükümeti tarafından Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres nişanı ile onurlandırıldı.

Erken dönem müziği alanında en takdir edilen müzisyenlerden orgcu, klavsenci ve şef Andrea Marcon 1997’de Venedik Barok Orkestrası’nı kurdu. Kendini barok operanın yeniden keşfine adayan sanatçı, aralarında Berlin Filarmoni, Danimarka Radyo Orkestrası, Berlin Radyo Senfoni, Mahler Oda Orkestrası, Monte-Carlo Filarmoni, Mozarteum Salzburg, Camerata Salzburg, Luzern Senfoni’nin de bulunduğu pek çok orkestrayı yönetti. Venedik Barok Orkestrası ile dünyanın en saygın salonlarının ve festivallerinin çoğunda konserler veren Andrea Marcon, org ve klavsen çaldığı kayıtlarla Alman Kayıt Eleştirmenleri Ödülü’nü dört kez kazandı. Schola Cantorum Basiliensis’te org ve klavsen öğretmenliği yapan Andrea Marcon, Eylül 2012’den itibaren Granada Şehir Orkestrası’nın da sanat direktörlüğü görevini yürütüyor.

Haberin Devamı

Dönem çalgıları ile konser veren toplulukların en tanınmışlarından Venedik Barok Orkestrası, Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Amerika, Japonya ve Kore’de gerçekleştirdiği konser ve opera icralarıyla büyük beğeni topladı. 17. ve 18. yüzyıl başyapıtlarını tekrar keşfetmeye kendini adayan Venedik Barok Orkestrası, Francesco Cavalli’nin L’Orione, Vivaldi’nin Atenaide ile Andromeda Liberata, Benedetto Marcello’nun La Morted’Adone ile Il Trionfo della Poesia e della Musica ve Boccherini’nin La Clementina adlı eserlerinin günümüz prömiyerlerini yaptı. Venedik Barok Orkestrası’nın Naive etiketi altında yayınlanan ilk kaydı Metastasio’nun L’Olimpiade’sinin pastişinde pek çok 18. yüzyıl opera aryası ilk kez kaydedildi. 2012 yılında piyasaya çıkan bu albüm Choc du Monde de la Musique ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Konserin Biletleri Nerede?

41. İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin biletleri Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), Biletix web sitesi (www.biletix.com), İKSV’den (10.00–18.00 saatleri arasında açık olan ana gişe, pazar günleri kapalıdır) ve festival süresince ise Aya İrini Müzesi’nde yer alan gişeden alınabilir.