Kültür Sanat Yayıncılar Birliği'nden acil durum çağrısı

Yayıncılar Birliği'nden acil durum çağrısı

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Yayıncılar Birliği, artan döviz kuru nedeniyle zor günler geçiren yayıncılığın geleceğine dair acil eylem planı sundu.

Yayıncılar Birliğinden acil durum çağrısı

"Her yaştan okura kitap hizmeti sunmak için çalışan biz yayıncılar, bugün ciddi bir gelecek endişesi içindeyiz" diyen Yayıncılar Birliği'nin yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Devlet, birçok sektöre uyguladığı gibi, yayıncılık sektörüne destek ve teşviklerini artırmalı, dövize bağlı olarak aşırı yükselen hammadde ve telif maliyetlerimiz için acil ek kaynak yaratmalıdır. Kitap kâğıdı ve hammadde tedariğinde dışa bağımlılıktan kurtulmanın önlemleri alınmalıdır. Sektörde ağır kayıplara neden olan basılı ve dijital korsan yayın-dağıtımla mücadelede hızla sonuç alıcı adımlar atılmalı; dijital ‘pazar yerleri’ndeki korsan kitap satışının önüne geçilmesi için gerekli yasa güncellemesi acilen yapılmalı ve uygulanmalıdır. Ülkenin her köşesinde kitabevlerinin açılmasını özendirici teşvikler getirilmeli, kitabevlerine belirli bir süre vergi ve sigorta muafiyeti tanınmalıdır. Kitabevlerinin, zincir perakende ve e-ticaret firmalarıyla rekabet edebileceği adil bir ticari ortam hızla düzenlenmeli, e-ticaret firmalarının uyguladığı yıkıcı indirimlere izin verilmemelidir."