Kültür Sanat Yepyeni bir film festivali

Yepyeni bir film festivali

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul yeni bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hayal gücü ve bilimin ön plana çıkarıldığı Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Yepyeni bir film festivali

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla ve derneğin başkanı Filiz Dağ ile yazar Gülşah Elikbank’ın yönetiminde gerçekleştirilecek festival, “hayal etmek” ve “üretmek” kavramlarını merkezine alacak. Dünya sinemasında bilim kurgu ve fantazya türünün giderek arttığını vurgulayan festival yönetimi, Türkiye’de de bu türlerin gelişimine katkı sunmak ve var olan büyük potansiyelden yararlanıp alanda söz sahibi olmak için Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’ni sinemaseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini; gençlerin dünyasına daha yakın olup onlardan güç aldıklarını, sınırları aşarak, yeni bakış açılarını beyaz perdeye yansıtmak istediklerini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Para ödülü 10 bin TL

Türkiye’de ilk kez düzenlenen festival, Ulusal Senaryo Yarışması ile de yeni bakış açılarını beyazperdeye yansıtmayı amaçlıyor. Festivalde tür sinemasında 7’den 70’e herkese hitap eden yapıtlardan kült olan filmlere uzanan özgün bir seçki ortaya çıkarılırken, Ulusal Senaryo Yarışması ile bilim kurgu ve fantastik alanına emek vermiş isimlerin senaryoları onurlandırılıp yeni oluşumlar da teşvik edilmek isteniyor. Süresi 60 dakikayı geçen uzun metraj senaryoların katılabileceği Ulusal Senaryo Yarışması’na başvurular, 12 Ağustos’a kadar devam edecek. En İyi Senaryo seçilen proje 10 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için us3f.com adresi ziyaret edilebilir. Diğer kategorilerde verilecek ödüller ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.