Teknoloji LG'nin ilk OLED ekranlı telefonu V30 olabilir

LG'nin ilk OLED ekranlı telefonu V30 olabilir

18.05.2017 - 15:52 | Son Güncellenme:

LG, G6'nın ardından diğer amiral gemisi V30 üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gelen bilgilere göre firma, V30'da OLED teknolojisini kullanabilir. Bunun yanında Google yetkilileri cihazın DayDream VR’ı destekleyeceği belirtti.

LGnin ilk OLED ekranlı telefonu V30 olabilir

LG, bu zamana kadar mobil alandaki amiral gemilerinde IPS LCD teknolojisini kullanmıştı. Firma şimdi ise OLED ekran teknolojisini telefonlarında kullanarak kendini göstermek istiyor. Çünkü OLED, LCD ekranlara göre daha canlı görüntüler sunuyor ve daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Bu yüzden gelişmiş OLED ekranların ilk örneğinin LG V30 modelinde kullanılacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

LG, yeni OLED ekranları Temmuz'da Gumi E5 tesislerinde üretmeye başlayacak. Üretilen OLED ekranların büyük bir kısmı ise V30 için ayrılacak. Diğer kalan kısmının ise Çinli akıllı telefon üreticilerine tedarik edileceği ifade ediliyor. Gelecek yıl piyasaya sürülecek LG G7 modelinde de OLED ekran kullanılacak.

Google I/O 2017 geliştirici konferansında yetkililer LG V30'un ilk çıktığı andan itibaren DayDream VR’ı destekleyeceğini belirtti.

LG V30'da sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama, çift arka kamera, suya ve toza karşı dayanıklı bir yapı ve çift arka kamera yer alması bekleniyor.