Milliyet Executive Liderlik kadroları daha güçlendi

Liderlik kadroları daha güçlendi

15.12.2022 - 03:37 | Son Güncellenme:

.

Liderlik kadroları daha güçlendi

Buket Cox DHL Supply Chain Türkiye / Genel Müdür

Haberin Devamı

Liderlik kadroları daha güçlendi

DHL Supply Chain Türkiye’deki kariyerine 2009 yılında başlayan Buket Cox, 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü oldu. Cox, yeni süreçte DHL Supply Chain Orta ve Doğu Avrupa bölge yapılanması içinde çalışacak. Buket Cox, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladığı lisans eğitiminin ardından, aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku ve The George Washington University Law School‘da Bussiness Law alanında yüksek lisans dereceleri kazandı. University of Delaware, Alfred P. Lerner College of Business & Economics, John L. Weinberg Center for Corporate Governance’da İşletme ve Kurumsal Yönetim alanında eğitim aldı. 25 yılı aşan iş hayatına, Arthur Andersen (Ernst & Young) ile başlayıp, Arnold & Porter ve Dentons İstanbul ofislerinde devam etti. Kariyerine 2009 yılından beri DHL Supply Chain Türkiye’de devam eden Cox, önceki görevinde Orta Doğu, Afrika, Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Hukuk Direktörü olarak görevini sürdürüyordu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri, yılın son çeyreğinde yönetici kadrolarını ve şirketlerinin 2023’teki yönetim gündemini belirlemeye devam ediyor. Kasım ayı itibarıyla kariyerlerine yeni görevlerinde devam edecek yöneticiler; lojistik, taşımacılık, hızlı ticaret, elektronik ve otomotiv sektörlerindeki şirketlerinin yerel ve global hedefleri doğrultusunda ekiplere liderlik edecek. Data Expert’in derlediği Kasım - Aralık döneminde yapılan önemli atamalar şöyle:

Özge Satman Bayraktar DHL Express Türkiye / CFO

Liderlik kadroları daha güçlendi

DHL Express Türkiye CFO’su Özge Satman Bayraktar oldu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun olan Özge Satman Bayraktar, yüksek lisans derecesini London School of Economics’te tamamladı. Bayraktar, profesyonel kariyerine 2009 yılında, British American Tabacco’nun (BAT) Finans departmanında, Management Trainee (Yönetim Stajyeri) olarak başladı. Bir yıl süreyle Pragma Corporate Finance şirketinde, şirket birleşme ve satın almalarında görev almasının ardından BAT bünyesine döndü ve sırasıyla Operasyon Finans Yöneticisi, Kıdemli Pazarlama Finans Müdürü ve son olarak Türkiye, Kafkasya ve Kuzey Kıbrıs Bölgelerinden Sorumlu Finans Direktörü olarak görev aldı.

Haberin Devamı

Sibel Hür Samsung Electronics Türkiye / Kurumsal Pazarlama Direktörü

Liderlik kadroları daha güçlendi

17 yılı aşkın deneyimiyle Kurumsal İletişim Lideri olarak görev alan Sibel Hür, Samsung Electronics Türkiye’nin Kurumsal Pazarlama Direktörü oldu. Hür, yeni süreçte şirketin pazarlama iletişimi alanındaki stratejilerinin oluşturulmasına; yeni proje, kampanya ve iş birliklerinin geliştirilmesine liderlik edecek. 2006'da Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun olan Hür, MBA programını Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı. Sibel Hür, önde gelen birçok şirketin Kurumsal İletişim departmanında farklı sorumluluklar üstlendi. Profesyonel iş hayatına 2005 yılında Siemens’te başlayan Hür, 2011 ve 2014 yılları arasında Yıldız Holding’in İletişim departmanında Yöneticilik yaptı. 2014 yılında Samsung Electronics Türkiye’ye İç İletişim Müdürü olarak katılan Hür, 2016 yılında ise şirketin Kurumsal İletişim Müdürlüğü görevine getirildi. Sibel Hür, 2020 yılının Mart ayından bu yana ise Kurumsal İletişim Lideri olarak görevini sürdürüyordu.

Haberin Devamı

Arda Ecevit Yemeksepeti / Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CSTO)

Liderlik kadroları daha güçlendi

Yemeksepeti Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na (CSTO) atanan Arda Ecevit, 14 Kasım 2022 tarihi itibarıyla şirketin yeni dönem stratejilerinin ve dönüşüm yolculuğunun tasarlanması ve hayata geçirilmesinden sorumlu olacak. Özel sektörün yanı sıra Türkiye ve yurt dışında kamu sektöründe de bilişim, teknoloji ve hizmet sektörlerine yönelik strateji geliştirme ve dönüşüm programı yapılandırma tecrübeleri bulunan Arda Ecevit, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2008 mezunu ve Koç Üniversitesi İşletme yüksek lisans derecesine sahip. Ecevit, Yemeksepeti’ne katılmadan önce son olarak, önde gelen uluslararası strateji danışmanlığı şirketi Bain & Company’nin liderlik ekibinde görev aldı.

Haberin Devamı

İrem Sadıkoğlu Togg / CFO

Liderlik kadroları daha güçlendi

Togg bünyesinde finans ekiplerine iki yıldır liderlik yapan İrem Sadıkoğlu, 1 Kasım itibarıyla Finanstan Sorumlu Üst Düzey Yönetici (CFO) olarak sorumluluk üstlendi. İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu olan, Inholland Üniversitesi’nde Pazarlama, Kaliforniya Üniversitesi’nde (UCLA) İşletme Yönetimi eğitimi gören Sadıkoğlu, 16 yıldan fazla süredir Türkiye ve Amerika’daki çok uluslu işletmelerde otomobil, perakende, üretim ve hizmet sektörlerinde finans alanı ile şirket alımları, birleşmeleri, halka arz gibi operasyonlarda deneyime sahip.

Zeynep Durusu Opel Türkiye / Pazarlama Direktörü

Liderlik kadroları daha güçlendi

Opel Türkiye Pazarlama Direktörlüğü’ne 1 Kasım itibarıyla Zeynep Durusu getirildi. Durusu, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 2019'da Stellantis Grubu markalarından Citroen’de Fiyatlama ve Ürün Müdürü olan Durusu, 2021 yılında markanın Pazarlama Direktörlüğü görevine atanmıştı. 18 yıllık kariyerinde, Stellantis'e katılmadan önce Michelin Grubu ve Mercedes-Benz Türk’te yöneticilik yapan Durusu, yeni görevinde markanın pazarlama alanını yönlendirecek.

Serdar Akman Citroen / Pazarlama Direktörü

Liderlik kadroları daha güçlendi

Citroen Pazarlama Direktörlüğü’ne Serdar Akman getirildi. Galatasaray Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Akman, Stellantis çatısı altında göreve başlamadan önce, 7 sene Honda Türkiy'de satışla ilgili yöneticilik görevlerinde bulundu. Kariyerinin önceki dönemlerinde, Stellantis Grubu markalarından olan Peugeot’nun yanı sıra Doğan Gazetecilik gibi şirketlerde de görev yapan Serdar Akman, 1 Kasım 2022 itibarıyla yeni görevine başladı.