Oynatma Listesi
HABERLER

Almanya’da silahlı saldırı

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki bir nargile kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Yaralıların durumunun ağır olduğu bildirilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyordu. İlk olarak 8 kişinin öldüğü bildirilirken ölü sayısının 11'e yükseldiği bildirildi. Hedef alınan kafelerden birinin Türklere ait olduğu ve hayatını kaybedenlerden 5'inin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor. Saldırıyla ilgili kapsamlı bir operasyon başlatan polis ekiplerinin, olayla bağlantısı olduğu düşünen bir kişiyi gözaltına aldığı aktarıldı. AFP'nin geçtiği son dakika haberine göre, saldırının şüphelilerinden birinin evinde ölü bulunduğu bildirildi. İşte tüm dünyada birinci haber olan silahlı saldırının detayları...

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı ve Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafe silahla tarandı. Olayda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de ağır yaralanmıştı. Gelen son dakika haberine göre ölü sayısı 11'e yükseld.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, yerel saat ile 22.00 sıralarında Hanau kasabasında iki ayrı kafe, otomobille gelen bir grup tarafından silahla tarandı. İlk saldırıyı Hanau merkezindeki kafeye gerçekleştiren saldırganlar ardından, Kesselstadt semtinde başka bir kafeyi taradı.

Olayın ardından saldırıların yaşandığı yere, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların ambulans ve helikopterle hastanelere ulaştırıldığı belirtildi. Olayda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilirken, saldırının bir terör olayı olup olmadığı da araştırılıyor.

Saldırganların önce Midnight (Geceyarısı) adlı nargile kafeye giderek zili çaldığı, kapı açılıp içeri girdiklerinde de içeridekilere kurşun yağdırdıkları bildiriliyor.

Olay yerinden koyu renkli bir otomobille kaçtığı bildirilen saldırganın, olay yerine 3 kilometre mesafedeki Arena adlı diğer mekana gittiği aktarıldı.

Saldırıyla ilgili kapsamlı bir operasyon yürüten polis ekipleri, olayla bağlantısı olduğu düşünülen 26 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı. Polis ekiplerinin ters kelepçe taktığı şüpheli, Amerikan AP ajansı tarafından fotoğraflandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER