Oynatma Listesi
HABERLER

Anahtarlık şeklinde! Bununla otomobilleri...

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ üyeliğinden aranan Mehmet B.isimli terörist, çalıntı bir araçla uygulama yapan polis ekiplerine yakalandı. Yanındaki kişiyle birlikte gözaltına alınan ve kullandığı aracın torpido gözünde bir de anahtarlık görünümünde jammer (sinyal kesici) çıkan Mehmet B. getirildiği karakolda savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipler, 3 Aralık Salı günü Bakırköy D-100 yan yolda uygulama yaparken, saat 18.00 sıralarında, şüpheli gördükleri bir aracı durdurdu. Aracın plakası üzerinde yapılan incelemede aracın ve plakasının kayıp-çalıntı kaydı olduğu tespit edilirken, araçta bulunan 2 şahıs ekiplerce gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda aracın ön konsolunda anahtarlık kumandası şeklinde bir de jammer (sinyal kesici) bulan ekipler gözaltına aldıkları Selahattin D. (47) ve Mehmet B.yi (37) karakola götürdü.

SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST

Her iki şahısın da yapılan kimlik GBT sorgusunda Mehmet B.’nin terör örgütü DAEŞ soruşturması kapsamında aranması olduğu ortaya çıktı. “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet B. hakkında polisler tarafından savcılığa bilgi verildi. Yapılan işlemlerin ardından Mehmet B. yanındaki Selahattin D. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince dün gece sabaha karşı İstanbul'un 3 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda yine aynı örgüte mensup 8 şahıs yakalanıp gözaltına alındı. Sabaha karşı 04.00 sıralarında 13 örgüt mensubunun yakalanması için düzenlenen ve duvar arkası radar cihazının kullanıldığı operasyonlarda gözaltına alına örgüt mensuplarının Suriye'de örgüt adına faaliyet ve çatışmalarda bulunup yurda kaçak olarak giren teröristler olduğu öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER