Oynatma Listesi
HABERLER

Depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri camiye getirildi

Merkez üssü İran’ın Türkiye sınırındaki Hoy kenti olan 5.9 büyüklüğündeki depremVan’da da yıkıma yol açtı. Başkale’de çocukların da aralarında olduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı İçişleri Bakanı Soylu, depremde 250 konut ile 300 ahırın yıkıldığını, 700 konutta ağır hasar olduğunu açıkladı.

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen depremin yıkıma neden olduğu Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Kaşkol ve Gelenler mahallelerinde yaralar sarılmaya çalışılırken, depremde hayatını kaybedenler için de Başkale Merkez Camii'nde tören düzenlenecek.

En büyük yıkımın yaşandığı Özpınar Mahallesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Reis Furat çocukları Muhammet, Fatma, Defne ve Hasret Furat ile aynı köyden olan Ekrem Tosun, Aydın Tosun ve Hüseyin Tosun ile Güvendik Mahallesi'nde hayatını kaybeden Ferhat Turca'nın cenazaleri camiye getirilerek yan yana dizildi.

Merkez Camii'nde öğlen namazı öncesi düzenlenecek törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılacağı belirtildi. Tören sonrası hayatını kaybeden 9 kişi, köylerinde toprağa verilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER