Oynatma Listesi
HABERLER

Dışarı çıkamayanlara otobüsle müzik dinletisi

MALATYA'da merkez ilçe Battalgazi Belediyesi personeli üstü açık tur otobüsüyle sokakları dolaşarak, corona virüs nedeniyle dışarı çıkamayanlara müzik dinletisi sunuyor. Salgın riski nedeniyle bulundukları evlerinde otobüsten çalınan müziğe eşlik eden vatandaşlar, uygulama ile moral bulduklarını söyledi.

Çin'de ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü'nce pandemi ilan edilen yeni tip coronavirüse karşı önlemler artırılıyor. Türkiye'de de ölümlere yol açan salgının yayılmaması için ülke genelinde önlemler alındı. Türkiye'de de etkisini artıran coronavirüsten dolayı evlerinden dışarıya çıkamayan ve Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden de etkilenen Malatya'daki vatandaşlara moral vermek amacıyla Battalgazi Belediyesi personeli üstü açık tur otobüsüne binip sokaklarda gezerek hem çalıp, hem söylüyor. Belediye personeli, sokaklara, maske, eldiven ve tulum giyerek çıktı.
Malatya ve Doğu Anadolu bölgesi yöresine ait türküleri söyleyen müzik ekibi 'evde kal, sağlıkta kal' diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Dışarıda gezen 65 yaş ve üzeri vatandaşları gören personel, evlerine gitmeleri konusunda da uyarılarda bulundu. Sokaklarda renkli görüntülerin oluştuğu müzik dinletisinde, vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak söylenen şarkılara eşlik etti. Mahalle aralarında müzik yapan ve şarkılar söyleyen belediye personelleri, sosyal medyada da yoğun ilgi gördü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER