Oynatma Listesi
HABERLER

İran'da 2 Türk bilim insanına ödül verildi

Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Umran İnan, İran'ın prestijli ödüllerinden Mustafa'nın "Yaşam ve Tıp Bilimi ve Teknolojisi" ile “Bilim İnsanları” kategorilerinde ödüle layık görüldü.



İran Cumhurbaşkanı'nın Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Yardımcısı Sorena Settari ve Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile birçok ülkeden yetkilinin katılımıyla başkent Tahran'da "Mustafa" ödül töreni düzenlendi.

Törende, kanserle mücadelede geliştirdiği "Truva atı aşısı" ile Prof. Dr. Uğur Şahin, İyonosferik ve Atmosferik Fizik alanındaki çalışmalarından dolayı uzay bilimci Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan'a ödülleri takdim edildi.

İran'ın Nobel'e alternatif olma iddiasıyla 3'üncüsünü düzenlediği "Mustafa" ödülleri, iki yılda bir "Bilgi ve İletişim Bilimi ve Teknolojisi", "Yaşam ve Tıp Bilimi ve Teknolojisi", "Nano Bilim ve Nano Teknoloji" ve "Bilim İnsanları" kategorilerinde önemli buluşlara imza atan ve 57 İslam ülkesinden 5 Müslüman bilim adamına takdim ediliyor ve her bir bilim dalı için 500 bin dolar para ödülü veriliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER