Otomobil 15 milyon dolara hem yenilendi hem inşaatçı oldu

15 milyon dolara hem yenilendi hem inşaatçı oldu

10.10.2010 - 22:14 | Son Güncellenme:

Kendi geliştirdiği Cargo kamyon serisini, Ford’un da desteğiyle ağır ticari araçta küresel bir oyuncu haline getirmeyi amaçlayan Ford Otosan, 15 milyon dolarlık yatırım yaptığı Cargo’nun yeni inşaat serisini tanıttı.

15 milyon dolara hem yenilendi hem inşaatçı oldu

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, küresel pazarlara uygun özelliklerde ürünler üretmeye başladıklarını belirterek ağır ticari araçta gelişmekte olan pazarlara yönelik Ford’la birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.
Yeni Ford Cargo inşaat serisinin Türkiye dışında Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Körfez, Orta Afrika ülkelerine kadar birçok bölgede satılacağını kaydeden Otay, “Global özellikler barındıracak ürünler üretmeye başladık. İlk adımları bu yıl attık. Küresel ağır ticari araç üreticisi olmak için bir yol haritasıyla devam edeceğiz” dedi.
Ağır ticari araçların satış, pazarlama, ürün geliştirme ve üretim fonksiyonlarını Cargo İş Birimi adıyla bir çatı altında topladıklarını anlatan Otay, “İleriye yönelik planımızda satış ağımızı tamamen global hale getirmek var. Küresel anlamda Ford’la birlikte yürüyeceğimiz bir projelendirme planımız var” ifadesini kullandı. Otay, büyüme potansiyeli olan Latin Amerika ülkelerinin, en önemli hedefleri arasında olduğunu da sözlerine ekledi.
Uzun süre çok ağır koşullarda test edilen, maden ocaklarında 12 ayı aşkın sürede 1 milyon kilometreden fazla yol yapan yeni Cargo inşaat serisi, Euro5 normunda çevreci motorlarla donatılmış.