Otomobil 50 bin şoförün kimliği çalındı!

50 bin şoförün kimliği çalındı!

02.03.2015 - 17:00 | Son Güncellenme:

Özel şoför hizmeti sunan Uber, ABD’de hizmet veren şoförlerinin ismi ve ehliyet numaralarını içeren veri tabanına sızıldığını açıkladı.

50 bin şoförün kimliği çalındı

Özellikle ABD’de binlerce kişinin aktif olarak kullandığı özel şoför hizmeti veren Uber, siber saldırıya uğradı. Uber’e ait bilgi içeren veri tabanına sızan hackerlarHacker’lar 50 bin şoföre ait isim ve ehliyet numaralarını ele geçirdi.

Haberin Devamı

Siber saldırıyı farkeder etmez şoförlerini uyaran Uber, yaptıkları araştırmada çalınan bilgilerin bugüne kadar kötü amaçlı kullanıldığına rastlanmadığı bilgisini verdi. Uber sisteminde çalışan şoförlerin yüreğine su surpecek olan açıklama ise gecikmedi ve Uber, bilgi hırsızlığından mağdur olacak şoförler için de Experian firmasının geliştirdiği Protect My ID Alert sisteminin kullanacaklarını açıklandı.
Uber, gerçekleşen bu saldırıda ABD’nin birçok eyaletinde hizmet veren şoförlerine ait bilgilerin çalındığını ancak bilgileri çalınan şöförlerin çok az kısmının aktif olarak hizmet verdiğini vurguladı. San Francisco merkezli şirket güvenlik açığına karşı sunucularına erişim protokollerini değiştirirken ABD merkezli şirketlere saldırılar giderek artıyor.

Haberin Devamı