Otomobil Amerikan Rüyası Elantra Coupe tanıtıldı

Amerikan Rüyası Elantra Coupe tanıtıldı

10.02.2012 - 16:36 | Son Güncellenme:

Hyundai, tanıtıldığı günden beri tüm otoritelerin beğenisini kazanan Elantra modelinin Coupe versiyonunu Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Amerikan Rüyası Elantra Coupe tanıtıldı

Sedan karoseri ile tüm dünyada büyük beğeni kazanarak yaklaşık 40 ödül kazanan ve satışa sunulduğu daha ilk yılda dünyanın en çok tercih edilen ikinci otomobili olan Elantra, özellikle Amerika Pazarı için geliştirilen Coupe versiyonu ile fuarın yıldızı oldu.

Hyundai’nin akıcı tasarım anlayışı ile dizayn edilen 2 kapılı Sedan formatındaki Elantra Coupe özellikle gençleri hedefliyor. Spor otomobil tasarımını düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans ile birlikte sunan Elantra Coupe aynı zamanda konfor ve güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor.

Amerika pazarı için geliştirilen Elantra Coupe, California’da yer alan Hyundai Kuzey Amerika Tasarım Merkezi’nde hazırlandı. Ön kısımda Hyundai markasının karakteristik yüzü olan altıgen ön panjura sahip olan Elantra Coupe, yan kısımda ise önden arkaya doğru yükselerek uzanan keskin çizgileriyle sportif karakterini ortaya koyuyor. Elantra Coupe arka tasarımda ise geniş difüzörü ve spoyleri ile dikkat çekiyor. 17 inç’lik aluminyum alaşım jantlara sahip Elantra Coupe, 0.28’lik sürtünme katsayısı ile segmentinin en akıcı tasarımını sunuyor.

Elantra Coupe dış tasarımında olduğu gibi iç mekanda da sportif sedan ruhunu taşıyor. Isıtmalı deri döşemenin standart olarak sunulduğu spor koltuklar, Super Vision gösterge paneli ve alüminyum spor pedallar Elantra Coupe’nin yaşam alanını farklılaştırıyor. Gri ve siyah olmak üzere iki farklı iç renk alternatifine sahip Elantra Coupe, sedan versiyonundan farklı olarak 3 ayrı gövde rengine sahip.

Elantra Coupe, 1.8 litre hacmindeki 4 silindirli motoruyla 148 HP maksimum güce ve 178 Nm maksimum torka sahip. Aluminyum malzeme kullanılarak hafifletilen motor, aynı zamanda D-CVVT teknolojisi ile yüksek güç ve düşük tüketimi bir arada sunuyor. Elantra Coupe 100 kilometrede 6 litrenin altındaki yakıt tüketimi ile verimlilikte sınırları zorluyor. Şimdilik tek motor seçeneği bulunan Elantra Coupe, performans ve düşük yakıt tüketimi sağlayan 6 ileri otomatik ve yine 6 ileri düz vites alternatifleri sunuyor.

Elantra Coupe, 172 Watt’lık standart ses sisteminin yanı sıra amfi ile beslenen 360 Watt’lık özel bir ses sistemiyle de alınabiliyor. Elantra Coupe’de ayrıca navigasyon, geri görüş kamerası ve bluetooth bağlantısı gibi özellikler de sunuluyor.

Güvenlik donanımları ile de dikkat çeken Elantra Coupe’de VSM (Araç Stabilite Yönetim Programı), ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve MDPS ( Motor Destekli Elektrikli Direksiyon) sistemleri standart. Ön, yan ve perde olmak üzere toplam 6 havayastığına sahip araç, ABS, fren destek ve elektronik fren dağıtımı sistemlerini de beraberinde sunuyor. Tüm bu güvenlik ekipmanları ile birlikte Elantra Coupe, sağlamlaştırılmış hafif çelik platformu ile pasif güvenlikte de öne çıkıyor.