Otomobil Anlaşma imzalandı! Ford ve Volkswagen iş birliği başladı

Anlaşma imzalandı! Ford ve Volkswagen iş birliği başladı

11.06.2020 - 15:51 | Son Güncellenme:

Amerikalı otomobil devi Ford ile Alman otomobil devi Volkswagen sürücüsüz araç için iş birliğine gitti. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberler yapılan anlaşma ile gerçeğe dönüştü. Söz konusu iş birliğini genişleterek 8 milyon adet ticari araç üreteceğini duyurdu.

Anlaşma imzalandı Ford ve Volkswagen iş birliği başladı

ABD'nin en büyük ikinci otomotiv üreticisi Ford, geçen yıl Volkswagen ile gerçekleştirdiği iş birliğini genişleteceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde 8 milyon adet ticari aracın üretileceği kaydedildi.

Avrupa pazarı için yeni bir elektrikli model üzerinde çalıştığını da kaydeden Ford, 2023 yılından itibaren bu araçtan 600 bin adet üretebileceğini bildirdi.

Anlaşma kapsamında Ford orta seviye bir hafif ticari araç geliştirecek ve üretecek. Araç Volkswagen tarafından da satılacak. Ford, Volkswagen ticari araç birimi tarafından geliştirilecek ve üretilecek bir şehir vanı için 2022 yılından itibaren iş birliği yapacak.

Ayrıca iki şirket ileri bir tarihte Ford tarafından geliştirilecek 1 ton sınıfında bir kargo vanı, Ford Ranger platformunu kullanarak orta seviye bir hafif ticari araç için de iş birliği yapacak.

Haberin Devamı

Ford'un hafif ve ağır ticari araçları Ford Otosan fabrikasında üretiliyor. Ford ile Volkswagen'in imza attığı anlaşmaya göre, iki grubun ticari araçlarını geliştirme görevi Ford'a verilmişti. Buna karşılık Volkswagen cephesi ise, elektrikli ve otonom araç teknolojilerini Ford ile paylaşmayı kabul etmişti.