Otomobil Borusan Otomotiv Motorsport Yeni Sezona Hazır

Borusan Otomotiv Motorsport Yeni Sezona Hazır

09.03.2012 - 10:20 | Son Güncellenme:

Borusan Otomotiv tarafından 2008 senesinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aralıksız olarak yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un 2012 yarış sezonu programı belli oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport Yeni Sezona Hazır

Bu hafta sonu İtalya’nın Monza Pisti’nde koşulacak Avrupa Binek Otomobiller kupası ETCC’nin ilk ayağı ile programına hız veren takım yeni sezona hazır.

ETCC (European Touring Car Cup) yarışlarında, son dört sene üst üste Türkiye Pist Şampiyonluğuna ulaşan Aytaç Biter yarışacak. ETCC bu sene yenilenen formatı ile dört ayak, sekiz yarış üzerinden koşulacak ve Aytaç Biter, Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu ünvanı ile ülkemizi temsil edecek. Biter, İtalya - Monza, Slovakya - Slovakya Ring, Avusturya - Salzburgring ve İtalya - İmola pistlerinde start alacak.

Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarında Kaan Gürgenç 2011 Süper Grup Şampiyonu ünvanı ile start alacak ve yine şampiyonluğu hedefleyecek. Türkiye Pist Şampiyonası, İstanbul Körfez ve İzmir’deki pistlerde düzenlenecek toplam 6 ayaktan oluşan 12 yarış ile gerçekleşecek.

Borusan Otomotiv’in genç pilotlara verdiği destek devam ediyor. Yeni sezonda, Türkiye Pist Şampiyonası ve Avrupa Binek Otomobiller Kupası’nı takip edecek takım ayrıca Rotax Avrupa Karting Şampiyonası’nda genç milli karting sporcumuz Kaan Önder’i desteklemeye devam edecek.

Avrupa karting pistlerinde fırtına gibi esen Milli sporcumuz Kaan Önder (15) Junior gruptaki son senesinde Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Önümüzdeki seneden itibaren Formula BMW projesi ile kariyerine devam etmeyi planlayan Önder, bu sene de takım desteğinde 2011 yılında olduğu gibi Formula BMW testlerine katılarak 2013’e hazırlık yapacak.

Borusan Otomotiv Motorsport 2012’ye bir ilki gerçekleştirerek başlamış ve dayanıklılık yarışlarına katılan ilk Türk takım olarak Ocak ayında Dubai 24 Saat yarışında start almıştı. Takım elde ettiği başarı ve gördüğü ilgi sebebi ile dayanıklılık yarışı projeleri üzerinde İbrahim Okyay ile çalışmaya devam edecek.

Borusan Otomotiv Motorsport, yurt içinde 7 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Takımlar birinciliği, yurt dışında WTCC Takımlar beşinciliği, WTCC Jay Ten Kupası yarış birinciliği ve ETCC Pilotlar dördüncülüğü kazanmıştır. Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Borusan Lojistik, Card Finans, Toshiba ve Glasurit’dir.

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT 2012 YARIŞ TAKVİMİ:

09-10 Ocak Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
12-13 Şubat Campillos – İspanya (Karting)
10-11 Mart Monza – İtalya (ETCC)
01-02 Nisan Genk – Belçika (Karting)
14-15 Nisan Ülkü Pisti – İzmir (TPŞ)
28-29 Nisan Slovakian Ring – Slovakya (ETCC)
12- 13 Mayıs İstanbul Park – İstanbul (TPŞ)
12- 13 Mayıs Wackersdrof – Almanya (Karting)
19-20 Mayıs Salzburgring – Avusturya (ETCC)
16-17 Haziran Körfez Pisti – İzmit(TPŞ)
23-24 Haziran İmola – İtalya (ETCC)
29-30 Temmuz Kristianstad – İsveç (Karting)
15-16 Eylül Salbris – Fransa (Karting)
22-23 Eylül Körfez Pisti – İzmit (TPŞ)
13-14 Ekim Ülkü Pisti – İzmir (TPŞ)
10-11 Kasım İstanbul Park – İstanbul (TPŞ)