Otomobil Dört yeni model daha

Dört yeni model daha

30.06.2006 - 12:48 | Son Güncellenme:

Kış günlerine girerken firmaların Türkiye piyasasına getirdikleri yeni modellerin hızı kesilmiyor. Üç firma daha, farklı kitlelere hitap eden dört yeni modeli Türk tüketicisinin beğenisine sundu

Dört yeni model daha


RENAULT
Megane’ın dört mevsimliği de geldi!
Fransız üretici Renault’nun Türkiye’deki ürün gamına, Megane Coupe-Cabriolet de eklendi. Megane CC, boydan boya camla kaplı açılır tavanıyla dikkat çekiyor.
Hem cabrio, hem de coupe müşterilerine hitap edebilecek özelliklere sahip Megane CC, dört kişilik oturma kapasitesine sahip.
Ön tasarımıyla tamamen Megane serisinin özelliklerini taşımakla birlikte, sadece ön yüzü, farları ve motor kaputu Megane’dan alınmış. Ön çamurlukların tasarımından, arka bölümüne kadar pek çok tasarım özelliği, Megane CC’ye has unsurlar. Sedan modellere eş boyutta bir bagaj kapasitesine sahip olan Megane CC, ön koltuklarda kaymayı önleyici koltuk içi hava yastıkları gibi güvenlik donanımlarıyla da donatılmış.
Boydan boya camdan imal edilen açılır tavan sayesinde coupe kullanımda, aracın iç mekanı oldukça aydınlık. Böylece dört mevsim benzersiz bir keyif sunuluyor. Ayrıca, 4 mm. kalınlığındaki bu cam, gerek akustik, gerekse de ısı yalıtımı konusunda avantaj sağlıyor.
Tamamen otomatik olarak, 22 saniyede üzeri açılabilen ya da kapanabilen Megane CC’nin, zengin bir donanım paketi de bulunuyor. Otomatik klima, ABS+EBV, Fren Destek Sistemi, far ve yağmur sensörleri gibi unsurlar standart sunuluyor. 1.6 lt. 115 HP ve 2.0 lt. 135 HP motor seçenekleriyle satılan Megane CC’de, istenildiğinde 1.6’da otomatik vites satın alma imkanı bulunuyor.

Minik Modus’e yeni motor
2005 yılının mayıs ayıında benzinli motor seçenekleriyle Türkiye’de satılmaya başlanan Modus’ün, artık dizel motoru oldu. Modus, binek modeller Clio ve Megane’da da kullanılan 80 HP’lik 1.5 dCi motorla donatılmış.
Şirinliği ve fonksiyonelliğiyle dikkatleri üzerine çeken, geniş bir iç mekana da sahip olan Modus, yeni motoruyla bu özelliklerine ekonomik tüketimi eklemiş oldu. Nitekim Modus, bu motorla, fabrika verilerine göre karma kullanımda 100 km.’de 4.6 lt tüketiyor.
“Authentique" ve “Dynamique" donanım paketleriyle satılan Modus, aynı zamanda standart donanımlar konusunda da zengin.

SUZUKİ XL-7

Hem dizel, hem aile boyu
Suzuki’nin SUV sınıfındaki temsilcisi dizel temsilcisi XL-7, dört çeker avantajı, yakıt ekonomisi ve geniş iç mekanıyla Türk tüketicisinin beğenisine sunuldu. Yol dışında sergilediği performansın yanı sıra, kent yaşamına da sağladığı uyumla aile otomobili olarak da dikkat çekiyor. 
Japon üreticinin, Amerikan pazarını gözönüne alarak geliştirdiği, iri ve kaslı görünümüyle dikkat çeken XL-7, geniş iç mekanıyla oldukça iddialı. Şehir içinde yormayan sürüş karakterine sahip XL-7, arazi koşullarında da sürücüsünün beklentilerini yerine getirmek üzere geliştirilmiş.
Avrupa pazarındaki eğilime paralel olarak 2.0 lt. 108 HP’lik dizel motorla donatılan XL-7, arazi koşullarında iyi bir çekiş gücü sunarken, otoyolda, fabrika verisi 100 kilometrede ortalama 8 litre yakıt tüketiyor.
Suzuki XL-7, EBD destekli ABS frenler, çift hava yastığı, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli camlar, elektrikli ayarlanabilir ısıtıcılı dış dikiz aynaları, direksiyondan kumandalı radyo/teyp/CD-çalar, otomatik klima, sürgülü ve yatırılabilir ön - arka koltuklar gibi standart donanımlara sahip.

MAZDA 6

Yenilenen yüzüyle Türkiye’de
Dünya çapında kazandığı 100’ün üzerindeki ödülle dikkatleri çeken orta üst sınıftaki Mazda6, yenilenen haliyle Türkiye’de satılmaya başlandı.
Mazda6’ya daha sportif bir görünüm kazandırmak amacıyla ön ızgara, ön ve arka tamponlar, jantlar ve farlarda geliştirmeler yapılmış. Tabii donanımları da artırılmış. Otomatik yanan farlar, elektrikli sunroof, sustalı anahtar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, bunlar arasında. Bu arada yenilenen Mazda6’nın uzaktan kumandası, dalgınlıkla açık kalmış camları, otomatik olarak kapatıyor.
Orta konsoldaki titanyum görünümlü Bose müzik sistemi, 6’lı CD-çalar ve orta panelin iki tarafına da yerleştirilen gümüş çizgiler, üst sınıfa yakışır bir görünüm vermiş. Otomatik klima, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yağmur sensörü, isteğe bağlı alınabilen elektrikli olarak 6 yöne ayarlanabilir ve hafızalı sürücü koltuğu gibi özellikler de eklenmiş.
2.0 lt. motorla getirilen araçta 6 ileri manuel vites standart. İstenirse 5 ileri “Activematic" vites kutusu da almak mümkün...
(2005)