Otomobil Eurasia Moto Bike Expo Fuarı

Eurasia Moto Bike Expo Fuarı

29.02.2012 - 14:40 | Son Güncellenme:

MOTED, Eurasia Moto Bike Expo'dan güzel haberler bekliyor.

Eurasia Moto Bike Expo Fuarı

İki tekerlekli araç tutkunlarının gözü 2012 Eurasia Moto Bike Expo'ya çevrildi. Geçen yılki fuarda Ötv indirimi müjdesini aldıklarını belirten MOTED Başkanı Ali Erokan Karakoç, "Devamı gelmeli. Ötv indirimi 250 cc ile 600 cc arasındaki motosikletler için de yapılmalı. Köprü ve karayolu geçiş ücreti yeniden düzenlenmeli" dedi

Motosiklet ve bisiklet sektörünün kalbi 01-04 Mart tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan 2012 Eurasia Moto Bike Expo'da (Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı) atacak. Dünya Fuar Yapım tarafından İstanbul Fuar Merkezin'de düzenlenecek olan 2012 Eurasia Moto Bike Expo'da son model motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri dahil, pek çok aksesuar ve ekipman sergilenecek. Fuara, Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) ve Bisiklet Endüstrisi Derneği'nin (BİSED) yanı sıra çok sayıda kulüp de destek veriyor.

'Devamı gelmeli'

Geçen yılki fuara katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ertesi gün Ötv'de indirim yaparak kendilerine büyük bir müjde verdiğini belirten Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Ali Erokan Karakoç, "Bu sayede motor hacmi 250 cc'ye kadar olan motosikletlerde Ötv oranı yüzde 22'den yüzde 8'e indi. Bu yıl da sektörümüz açısından olumlu haberler bekliyoruz. Ötv oranı yüzde 37 olan 250 cc ile 600 cc arasındaki motosikletler için de benzer çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Bu sayede fiyatlar düşecek, satışlar artacaktır" dedi.

2.5 milyon motosiklet var

Türkiye'de trafiğe kayıtlı yaklaşık 2.5 milyon motosiklet bulunduğunu belirten Karakoç, "Az yakıt tüketen, diğer araçlara göre çevreyi daha az kirleten, kolay ulaşım sağlayan ve park yeri sorunu yaratmayan motosikletlerin kullanımının yaygınlaşması yapılacak bir takım düzenlemelerle mümkün. Ötv indirimi ile bir başlangıç yapıldı. Bunun devamı getirilmeli. Ayrıca yıllardır haksızca uygulanan köprü ve karayolu geçiş ücretleri yeniden düzenlenmeli. Motosiklet hiçbir zaman kamyonetle aynı sınıfta olmamalı ve karayollarında aynı ücret alınmamalı" diye konuştu.