Otomobil GO Motorsports ilk yarıştan umutlu döndü

GO Motorsports ilk yarıştan umutlu döndü

02.05.2013 - 17:46 | Son Güncellenme:

GO Motorsport 2013 yarış takviminin ilk yarışı için Macaristan’ın Hungaroring Ring pistinde idi. Yeni otomobillerine uyum sağlayan Go Motorsports pilotları, Porsche Sports Cup Almanya öncesi önemli tecrübeler elde etti.

GO Motorsports ilk yarıştan umutlu döndü

GO Motorsports, 26-28 Nisan tarihlerinde PORSCHE Orta Avrupa Kupası’ndaki ilk yarışları için Macaristan’ın Hungaroring Pisti’ne idi. Tamamı Türk’lerden oluşan ekibi ve 4 pilotu ile katıldığı yarışta, son versiyon Porsche GT3 otomobilleri ile start alan Go Motorsports tecrübeli pilotların ardında yarışı tamamladı.

Haberin Devamı


Cumartesi günü yapılan antrenman ve sıralama turlarında yeni otomobillerinde ayar deneyen pilotlarımız istedikleri tur derecesini atamamalarına karşın 19 pilot içinde Yadel Oskan 7., Cengiz Oğuzhan 9., Cenk Ceyişakar 10. ve Arif Suyabatmaz 15. sırada yer aldılar. Sıralamalardan sonra yapılan yeni ayarlarla başarılı bir ilk yarış geçiren Go Motorsports pilotları şu dereceleri elde etti: Cengiz Oğuzhan 6., Yadel Oskan 7. ve Arif Suyabatmaz 10. oldular. Aynı zamanda takım direktörlüğünü yürüten Cenk Ceyişakar ise yarışın ilk metrelerinde yaşadığı şanzıman arızası ile yarış dışı kaldı. Pazar günü yine 20 tur üzerinden gerçekleştirilen ikinci ve son yarış 11:40’da başladı. Budapeşte yakınlarındaki 4,381 Km uzunluğundaki Hungaroring pistinin dar virajları ve inişli çıkışlı karakteri hafta sonuna beklendiği gibi heyecan kattı. Pazar günü piste gelen binlerce seyircinin önünde yarışa çıkan Go Motorsports pilotları şanssızdı. Lastik patlatarak pite giren Suyabatmaz, kaybettiği zamanlar sonunda yarışı son sırada tamamladı. Yadel Oskan ise rakibinin arkadan teması sonucu pist dışına çıktı ve lastiği koparak yarışa veda etti. Cengiz Oğuzhan yarışa hatalı start alarak pitten geçme cezası ile başlasa da üst sıralara yükseldi. Ancak takım arkadaşı Cenk Ceyişakar ile girdiği mücadelede, son tur son virajda yarış dışı kaldı. Go Motorsports’un ikinci yarışta en başarılı pilotu Cenk Ceyişakar oldu. Startla beraber önündeki üç rakibini geride bırakan Ceyişakar, yarışı genel klasman 6.sı olarak bitirdi ve hafta sonunun en iyi derecesini elde etti.

Haberin Devamı


Go Motorsports ayrıca bölgesel FIA yarışı CEZ Championship’e de katıldı. Yeni otomobillerine alışmak ve kilometre yapmak için bu fırsatı kaçırmayan Go Motorsports pilotları farklı marka otomobillerin de start aldığı yarışa katıldı. Porsche 911 GT3 (997) otomobillerini rakiplerine karşı deneme şansı yakalayan pilotlarımız birçok güçlü rakibini geride bırakmayı başardı.