Otomobil Kia: Ortak fabrikada üretimi düşünürüz Hyundai: Kapasite bize ancak yeter...

Kia: Ortak fabrikada üretimi düşünürüz Hyundai: Kapasite bize ancak yeter...

23.05.2011 - 00:07 | Son Güncellenme:

Koreli üretici Kia Motors’un Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kenny Lee, Türkiye pazarındaki satışlarının makul bir seviyeye gelmesi halinde Hyundai Assan fabrikasında üretimi düşünebileceklerini söyledi

Kia: Ortak fabrikada üretimi düşünürüz Hyundai: Kapasite bize ancak yeter...

Hyundai Assan Başkanı ve CEO‘su Won-Shin Chang ise, kapasitenin buna uygun olamayacağını kaydetti.
Picanto’nun uluslararası basın test sürüşü için İstanbul’a gelen Lee, Türkiye pazarı ve markanın performansını yakından izlediklerini ancak satış hacimlerinin henüz üretim için yeterli büyüklükte olmadığını dile getirdi. Lee, “Türkiye gerçekten çok önemli ve gelişmekte olan bir pazar. Kia’nın Türkiye’deki performansından ve gelişiminden de oldukça memnunuz. Şayet pazar ve satış adetleri makul seviyeye gelirse, Türkiye’de üretimi gündeme alabiliriz” dedi. Lee, “Böyle bir durumda, Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasını paylaşmayı düşünebiliriz. Bu, akla gelen ilk alternatif olur” ifadesini kullandı.
Hyundai Assan CEO’su Chang ise, yeni yatırımla birlikte mevcut fabrikanın kapasitesinin 200 bini bulacağını, bu kapasitenin ancak kendi üretimleri için yeterli olabileceğini dile getirdi. Chang, yeni fabrikanın şart olduğunu söyledi.

“Bizim için gurur verici”
Kia’nın tamamen yenilenen miniği Picanto için, İstanbul’da yabancı basına yönelik bir test sürüşü düzenlendi. Picanto’nun İstanbul’daki test sürüşlerine Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Mısır, Tunus, Fas, Cezayir, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan, Makedonya’dan gazeteciler katıldı.
Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Kia’nın uluslararası bir test sürüşü için İstanbul’u seçmesinden gurur duyduklarını belirtti.
Kia’nın Doğu Avrupa bölgesi olarak nitelediği ülkelerin basın mensuplarının, Picanto’yu ilk kez İstanbul’da kullandıklarına dikkat çeken Koçak, üç günde 100’ü aşkın yabancı gazeteciyi ağırladıklarını hatırlattı. Picanto’nun 28 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla piyasaya sunulduğunu söyleyen Koçak, aracın motor özellikleri ve donanımlarıyla sınıfının en iddialı modellerinden biri olmaya devam edeceğinin altını çizdi.
85 HP’lik 1,25 lt benzinli motor, düz ve otomatik vites seçenekleriyle satışa sunulan Picanto, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 4.7 lt tüketime sahip.